Hai să dansezi Iosefinul. Timișoara în mișcare, un alt fel de poveste într-un cartier istoric

Timișoara în mișcare

sursa foto: Pipera în mișcare - Rodica Pinteac Codrea

Poți descoperi cartierul Iosefin prin dans. Proiectul „Timișoara în mișcare” le propune celor pasionați de dans o experiență inedită, pe durata căreia pot construi o poveste cât se poate de personală, dar derulată în spațiul public. În această perioadă se fac înscrieri.

„Timișoara în mișcare” este un proiect artistic ce își propune să aducă dansul contemporan mai aproape de timișoreni. El va fi organizat sub forma unui atelier-laborator care include o serie de explorări performative ale corpului, în relația cu arhitectura și spațiile urbane. Totul se întâmplă în Iosefin, în perioada 6 – 10 septembrie. Poți fi și tu parte din această experiență.

În proiect vor fi implicate trei persoane, printre care și un fotograf, selectate în urma unui concurs de aplicații. Fiecare participant va primi 1.000 de lei, sumă brută. Selecția se face în baza unui mesaj video performativ/dansat realizat într-un spațiu public din Timișoara, de preferință în Cartierul Iosefin, și a unui scurt mesaj de interes + CV. Acestea trebuie trimise prin e-mail AICI, până în 25 august. Documentul video va trebuie trimis prin intermediul unei platforme electronice de tip www.wetransfer.com.

La pas prin Iosefin

Fiecare zi va începe cu o sesiune de încălzire, improvizații și jocuri coregrafice. Va urma un traseu performativ în diferite locuri și spații, de aproximativ 60-90 minute. La finalul fiecărei zile, participanții vor avea o sesiune de discuții pe marginea experiențelor și a întâlnirilor avute.

La final, în 10 septembrie, va fi organizat un performance urban participativ durațional, pe un traseu bine delimitat, în care participanții vor călători emoțional și performativ prin cartierul Iosefin.

„Timișoara în mișcare” este un proiect conceput de Cosmin Manolescu, coregraf, performer, co-director artistic al Areal | spațiu pentru dezvoltare coregrafică și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele și proiectele sale, aflate la granița între performance-dans-happening, au fost prezentate cu succes la București, Genova, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Lisabona, Beirut, Riga etc.

 

About Post Author