Hai să ajuți! Academia Mămicilor, la o nouă campanie de donare de sânge

În fiecare an, în 14 iunie, este celebrată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Academia Mămicilor și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara vă invită să faceți un gest mare pentru copiii de la Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului „Louis Ţurcanu”.

academia mămicilor

Campania organizată de Academia Mămicilor este programată în 14 și 15 iunie, între orele 8,30 și 13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara. Cel mai bine ar fi să vă programați prin aplicația dedicată Donorium. Dacă nu reușiți, puteți merge direct la centrul de transfuzii, iar voluntarii AMT vă vor îndruma mai departe.

Nu puteți dona sânge dacă ați suferit acum mai puțin de șase luni o intervenție chirurgicală invazivă (chiar și minimă). Dacă ați avut Covid, puteți dona sânge la minimum 28 de zile după vindecare. Dacă v-ați vaccinat contra virusului SARS-CoV-2, există și aici niște reguli:

  • imunizare cu Pfizer sau Moderna – dacă au trecut cel puțin 7 zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin 7 zile de la remiterea oricărui simptom
  • imunizare cu AstraZeneca – după 4 săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Condițiile generale pentru donarea de sânge pot fi citite aici.