Hai în lanul de lavandă! La Margina se pune de-un târg cu produse tradiționale

Purtați ceva mov și haideți la Margina, să aveți parte de-o surpriză! Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Primăria Margina, Centrul de Informare Turistică, organizează, în premieră, un târg cu vânzare de produse tradiționale. Vor fi și de-ale gurii, se poate merge și cu căruța, iar de va fi soare, vă așteaptă un întreg lan de lavandă.

Pâine coaptă în țăst, brânză și cașcaval, miere, răchie și dulcețuri vă așteaptă sâmbătă, 8 iunie, la Târgul de sărbătoare de la Margina. Meșterii populari își vor prezenta atelierele de opincărit, olărit și împletit, iar iubitorii de natură pot face plimbări cu bicicleta sau cu căruțele. De mâncare se va ocupa ciobănița, pricepută la bulz și alte bunătățuri.

Ediția din acest an se numește „Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă”, pornind de la faptul că o familie a dezvoltat la Margina o întreagă afacere legată de această plantă. Dacă va fi vreme bună, veți putea să vă plimbați prin lanul de lavandă, să faceți poze și să culegeți un buchet pentru acasă. Organizatorii, cei de la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Primăria Margina, spun că toți cei care vor purta ceva de culoare mov vor avea parte de o surpriză.

Târgul se deschide la ora 12, intrarea este liberă și veți putea cumpăra atât săpunuri, uleiuri sau alte produse derivate din lavandă, cât și pâine de casă, miere, răchie, brânză, cașcaval și diferite obiecte făurite de meșterii invitați. Copiii prezenți vor putea urmări, de la ora 16, o piesă a Teatrului de păpuși Merlin, „Povestea nouă a Scufiței Roșii”.

Foarte important: târgul se ține chiar dacă plouă, pentru că standurile și activitățile vor fi amplasate în Căminul Cultural din Margina.

About Post Author