29 noiembrie 2020

Guvernul Orban, reîncărcat. Parlamentul a învestit din nou executivul demis în februarie

orban

Telenovela guvernului s-a încheiat sâmbătă după-amiază. Guvernul Orban 2 a fost învestit de parlament, cu 286 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și o abținere. Premierul desemnat Ludovic Orban nu a participat, fiind izolat la Vila Lac 1.

Votul de sâmbătă s-a desfășurat în condiții excepționale. Deputații și senatorii au votat pe rând, într-o sală special dezinfectată. Accesul a fost făcut pe un traseu prestabilit. Șapte miniștri propuși au primit aviz negativ din partea parlamentarilor: Monica Anisie, Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion Ștefan și Florin Cîțu.

Premierul desemnat Ludovic Orban nu a fost prezent la parlament, fiind încă izolat la Vila Lac 1. Asta, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Mare parte din miniștri au fost, de asemenea, audiați în comisii prin videoconferință. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis totuși, sâmbătă după-amiaza că membrii guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare pot ieși din izolare. Ei trebuie să păstreze o distanță de minimum 5 m față de persoane care nu se află în izolare și sunt oligate să poarte măști de protecție.

În paralel, sâmbătă a continuat la Parlament testarea senatorilor și deputaților pentru Covid-19.

Vă reamintim, în 5 februarie, Guvernul Orban a căzut prin moțiune de cenzură. Au fost 261 de parlamentari care au votat în favoarea acesteia, iar 129 voturi au fost împotrivă. Guvernul votat sâmbătă, 14 martie, este același.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: