Gunoaie peste gunoaie în parcările din județ. DRDP pune camere și speră să nu fie… furate / FOTO

drdp

DRDP Timișoara se confruntă cu o accentuare a unui fenomen deja întâlnit pe marginea șoselelor din toată țara. Este vorba despre aruncarea gunoaielor și transformarea cu precădere a parcărilor în adevărate bombe ecologice. Urmează să fie amplasate camere de supraveghere, dar și aici pot apărea surprize neplăcute.

Anvelope, căzi de baie, sutiene sau uscătoare de rufe, frigidere dezafectare și tot felul de deșeuri din construcții sau din gospodării. Toate acestea au fost găsite – și adunate – din parcări și de pe marginea drumurilor, în ultimii ani, de către angajații DRDP Timișoara. Deși au fost amplasat containere, acestea nu fac față valului de oameni care vin să arunce tot ce nu le mai trebuie.

„Indolența oamenilor, lipsa educației ecologice, a dezinteresului față de mediul înconjurător, coroborate cu lipsa contractelor de salubrizare în localitățile rurale fac ca depozitarea în parcările de pe drumurile naționale a deșeurilor provenite din gospodării să fie un fenomen de nestăpânit. Deșeurile continuă să fie aruncate abuziv mai ales în parcările unde au fost amplasate containere de colectare selectivă, în ciuda apelurilor repetate la responsabilitate, decență, bun simț și bună creștere”, spun cei de la DRDP Timișoara.

Potrivit acestora, în perioada următoare, în parcările cele mai problematice vor fi montate camere de supraveghere. „Sperăm ca aceste camere să nu cadă pe mâna altui fenomen cu care ne-am mai confruntat: furtul”, precizează aceeași sursă.

Amenzile date celor care sunt prinși aruncând gunoaie în locuri neamenajate pot ajunge la 6.000 de lei și poate fi dispusă și confiscarea mașinilor. Aceste sancțiuni nu pare însă să sperie pe nimeni. Iar camere de supraveghere au mai fost puse și în trecut…

About Post Author