Grindeanu: Susținem guvern PSD, cu prim-ministru PSD, sau alegeri anticipate

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că social-democraţii susţin fie un guvern cu premier PSD, fie alegeri anticipate. Dacă ar fi cazul, acestea ar putea avea loc în luna iunie.

a1

foto: Arhivă

Fostul premier Sorin Grindeanu spune că suntem în plină criză sanitară, economică şi politică. El a identificat și principalul vinovat al crizei politice: preşedintele Klaus Iohannis. „A permis şi a girat constituirea acestei coaliţii dezastruoasă, coaliţia pierzătorilor. (…). Vedem acum că preşedintele se ascunde. Probabil îi este teamă să dea ochii cu românii şi să-şi asume greşeala de a fi nominalizat un guvern de o calitate atât de slabă”, a declarat, la Timișoara, prim-vicepreședintele PSD.

Sorin Grindeanu afirmă că problema intrării la guvernare se poate pune în două situații. „Susţinem două lucruri. Unul este guvern PSD, cu prim-ministru PSD, pentru că noi am câştigat alegerile (…) Dacă acest lucru nu se poate, citând din clasici în viaţă care se află, probabil, la schi acum, trebuie să ne întoarcem la popor. Poporul întotdeauna are dreptate, asta auzeam în urmă cu un an, de la preşedintele Iohannis, care ne spunea că parlamentul, acum un an, nu mai reflecta voinţa românilor. Îl anunţ că, acum, parlamentul nu mai reflectă voinţa românilor. A doua opţiune ar fi alegerile anticipate”, mai spune acesta.

Potrivit lui Grindeanu, procedurile care ar duce la declanşarea unor alegeri anticipate ar putea dura două-trei luni. „Dacă în iunie s-ar hotărî declanşarea alegerilor anticipate nu ne-am mai afla în plină criză sanitară. Pandemia ar fi poate de domeniul trecutului, ar putea fi asigurate condiţiile pentru organizarea alegerilor anticipate”, a conchis fostul premier.

About Post Author