Grindeanu: Singura incertitudine pentru moțiune este USR-PLUS

moțiune

PSD va vota la vedere moţiunea de cenzură şi face apel şi la parlamentarii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu. Social-democrații cer președinților celor două camere să găsească soluții pentru ca parlamentarii să-și poată exercita opțiunea de vot.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu susține că există un „singur element de incertitudine” pentru ziua de marţi, când va fi votată moţiunea de cenzură.

„„PSD invită toţi parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîţu să voteze moţiunea de cenzură. Ultimele săptămâni au arătat că rămânerea actualului guvern la conducerea ţării creează doar instabilitate politică, economică şi socială. Singurul element de incertitudine pentru ziua de mâine este USR PLUS, care a refuzat, aşa cum ştiţi, să asiste la citirea moţiunii şi care este dispus, conform zicerilor lor, să revină la guvernare dacă PNL renunţă la Cîţu (…) Nu vor să dea jos guvernul Cîţu pentru că a guvernat prost, ci pentru că s-au certat cu Cîţu, pe scurt, pentru orgoliile lor. Românii au nevoie de soluţii pentru ieşirea din criză”, a declarat fostul premier luni.

Sorin Grindeanu a cerut preşedinţilor celor două Camere, să ofere soluţii pentru ca toţi parlamentarii să poată vota marți. Potrivit acestuia, în PSD există un parlamentar cu COVID-19 şi unul cu o afecţiune gravă, iar acesta din urmă va merge să voteze.

Pentru ca moțiunea să treacă este nevoie de 234 voturi. PSD are 157 de parlamentari, USR-PLUS – 80 și AUR – 43. În total, 280.

About Post Author