Grindeanu rămâne la Transporturi, Gorghiu, propusă la Justiție. Cum arată Cabinetul Ciolacu

alina gorghiu

foto: Arhivă

Audierea candidaţilor la funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu a început miercuri dimineață. Votul de învestitură va avea loc joi. Prmirul Marcl Ciolacu pormite, în programul de guvernare, că românii nu vor mai fi „sclavii moderni” ai Europei.

Programul de guvernare al lui Marcel Ciolacu include creșteri de salarii și pensii, investiții în educație și sănătate, și stoparea creșterii prețurilor. Lista miniştrilor şi Programul de guvernare au fost depuse, marţi, la Parlament şi a fost stabilit calendarul audierilor.

Miercuri, primii audiați în fața comisiilor sunt candidaţii pentru ministerele Agriculturii, Justiţiei şi Educaţiei. Urmează cei de la Dezvoltare, Transporturi şi Energie, Finanţe, Cercetare şi Economie, Muncă şi Cultură, iar apoi Sănătate, Familie şi Interne. După-amiază sunt programat audierile candidaţilor de la Apărare, Proiecte Europene şi Externe, respectiv Mediu.

Votul de învestire a Guvernului Ciolacu este programat joi, de la ora 12. UDMR nu va fac part din noul cabinet, după ce liberalii nu au fost de acord ca reprezentanții uniunii, care au renunțat la Dezvoltare, să preia ministerele Mediului și Energiei.

Miniștri PSD

Vicepremier: Marian Neacșu
Transporturi – Sorin Grindeanu
Fonduri Europene – Adrian Câciu
Muncă – Marius Budăi
Sănătate Alexandru Rafila
Apărare – Angel Tîlvăr
Digitalizare – Ivan Bogdan Gruia (deputat)
Agricultură – Florin Barbu (deputat)
Familie – Gabriela Firea
Economie – Radu Oprea

Miniștri PNL

Vicepremier: Cătălin Predoiu
Justiție – Alina Gorghiu
Finanțe – Marcel Boloș
Dezvoltare – Adrian Veștea
Interne – Cătălin Predoiu
Mediu -Mircea Fechet
Externe – Luminita Odobescu
Educație – Ligia Deca
Cultură – Raluca Turcan
Energie – Sebastian Burduja

About Post Author