Grindeanu: PSD Timiș trebuie să anunțe până la finele anului candidații la CJ și Primăria Timișoara

PSD Timiș

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

PSD Timiș are sarcină de partid să recâștige președinția consiliului județean. Asta e cert, pentru că Primăria Timișoara pare în continuare o nucă prea tare. Oricum, filiala trebuie să prezinte, până la finele anului, candidații pentru cele două funcții. Ar fi și asta o premieră.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că sondajul Sociopol, care îl dă pe Nicolae Robu câștigător la Primăria Timișoara în orice variantă în care ar candida, are unele semne de întrebare. Nu vrea însă să comenteze prea multe. „Eu m-am uitat la votul politic. Îmi lasă mari semne de întrebare. Chiar și pe acest sondaj sunt cam la egalitate cele trei forțe politice pe Timișoara, doar că mi-e greu să cred asta cu cei care au pierdut și se reîntorc”, a declarat Grindeanu.

Fostul premier spune că partidul din care face parte a învățat anumite lecții din perioadele preelectorale precedente. Și, deși e doar membru simplu al organizației Timiș, în calitatea sa de prim-vicepreședinte național, le-a dat oficial de lucru colegilor.

„Folosesc prilejul ca să le trasez această sarcină”

„Am mai învățat ceva, să facem de fiecare dată propriile sondaje. O să le facem în perioada următoare, astfel încât să vedem o realitate exactă (…) Sarcina PSD Timiș și a PSD Caraș-Severin este de a recâștiga consiliile județene. Spun acest lucru ca prim-vicepreședinte al PSD. Că prietenii mei, colegii, organizația din care fac parte, pentru că sunt membru, nu am altă funcție la PSD Timiș, sunt în perioada în care au alegeri interne și își construiesc echipa pentru a câștiga alegerile din 2024, e foarte bine. Sunt convins că în această toamnă, chiar dacă se duce așa, mai spre sfârșitul anului, PSD va ieși cu variantele posibile și pentru CJ Timiș, și pentru Primăria Timișoara. Folosesc prilejul ca să le trasez această sarcină, din postura de prim-vicepreședinte”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

În vara lui 2016, Grindeanu a devenit președinte al CJ Timiș. După alegerile parlamentare din iarna aceluiași an, el a fost nominalizat premier. Mandatul său la Palatul Victoria s-a încheiat după jumătate de an, în urma unei moțiuni de cenzură în favoarea căreia au votat inclusiv colegii săi de partid.

About Post Author