Grindeanu, despre cazul Munteanu: De la Gestapo, la demiterea prefectului

PSD se gândește la moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Totul pleacă de la USR-ista Ana Munteanu și „cruciada” ei împotriva localurilor care nu respectă carantina. Sorin Grindeanu spune că, în alte vremuri, Munteanu sigur ar fi sunat la Gestapo, să-și reclame vecinii.

sorin grindeanu

După scandalul iscat în ultima săptămână de „descinderea” consilierului local USR Ana Munteanu, alături de jandarmi, la un hotel din Timișoara, ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de control. Acesta va ajunge la prefectură, IPJ și IJJ. Raportul e așteptat cu nerăbdare la PSD. Prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, deputat de Timiș, spune că lucrurile sunt foarte serioase.

„Doresc ca acest raport al corpului de control al ministerului de Interne, îl atenționez, să fie cât se poate de serios. Altfel o să ridicăm problema în parlament. Este o temă extrem de bună pentru moțiune simplă la adresa lui Lucian Bode. Și asta vă anunț ca prim-vicepreședinte al PSD. Cred că raportul e așteptat nu doar de noi, ci și de foarte mulți timișoreni care au văzut acest exces pe care reprezentanții USR l-au făcut în Timișoara.

E de datoria ministrului de Interne să clarifice rapid acest subiect, să afle dacă doamna consilier a acționat la îndemnul șefilor, că e primarul, că e președintele de filială, care e vicepreședinte CJ, că e prefect… (…) Îmi este cât se poate de clar că dânsa este o victimă a acestui mod de a face politică și un Acar Păun. Mai ales după decizia partidului de a o suspenda timp de un an. Îl rog pe Lucian Bode să fie cât se poate de serios și rapid”, a declarat, vineri, fostul premier.

„Bănuiesc că a fost în coordonare cu alții”

Sorin Grindeanu consideră că Ana Munteanu ar fi avut un viitor bun… în trecut! În plus, ar putea fi avută în discuție și o demitere a prefectului Zoltan Nemeth, recent numit.

„Probabil dacă ar fi trăit pe vremea naziștilor, ar fi sunat la Gestapo și ar fi spus că vecinul este evreu. Cam așa văd eu. Bănuiesc, nu am date, tocmai de aceea aștept raportul corpului de control, că doamna a fost în coordonare cu alții, care au funcții mai importante decât cea de consilier local. Bănuiesc că este într-o legătură cu prefectul (…) Ce aștept de la raport? Ce așteaptă toată lumea, oamenii care vorbesc pe la colțuri…

Că acea domnișoară consilier local n-a mers singură de capul ei acolo, că a fost într-o anumită coordonare, că, având în vedere că mai erau niște domni useriști care au plecat de acolo fără să plătească ce au consumat, probabil că a fost o acțiune pusă la cale… dar e doar speculație… pusă la cale de mințile luminate și pure din USR Timiș. Toată această gândire, nu știu, revoluționară de anii 50, li s-a întors înapoi în cap”, a conchis deputatul de Timiș.

About Post Author