Grindeanu, despre bucata lipsă din A1: Dacă în ultimii 100 de ani s-au găsit urși în Banat, îmi dau demisia

a1

foto: Arhivă

În Banat nu sunt urși, deși pe traseul lotului de autostradă care lipsește între Lugoj și Deva trebuie construite așa-numitele tuneluri pentru carnivore mari. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că asta a găsit când a venit în instituție și nu are ce face.

„Știți istoria acelui lot, ce am găsit la minister când am venit. Ne aflăm în situația în care 14 kilometri care lipsesc la limita dintre județele Hunedoara și Timiș. E un proiect care prevede pasaje, ecoducte pentru urși. Eu fiind din Timiș… nu există urși. Dacă în ultimii 100 de ani s-au găsit urși în Banat eu îmi dau demisia. Ecoducte pentru urși, așa se numesc”, a declarat, marți, la Euronews, Sorin Grindeanu, citat de Economedia.ro.

Pe tronsonul lipsă din Autostrada A1 Lugoj – Deva trebuie construite trei ecoducte și două tuneluri, „pentru asigurarea și menținerea permeabilității pentru carnivorele mari”. Licitația pentru Lotul 2, secțiunile E și D, a fost relansată în luna aprilie, după ce procedura anterioară fusese anulată în martie, deoarece unica propunere tehnică depusă, din partea asocierii Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cegiz Insaat Sanayi Ve Tikaret AS, a fost considerată neconformă.

Șase oferte depuse pentru bucata lipsă din A1

Sunt șase oferte pentru completarea A1: asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SA & PE Construct SRL – Euro-Asfalt d.o.o, Aktor Societate Tehnică Anonimă (Aktor SA), Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS, asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Inșaat ve Sanayi AȘ, Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi și Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret AS.

Valoarea maximă estimată este de 2,593 miliarde lei (fără TVA), iar contractul finanțat prevede termene de maximum 11 luni pentru proiectare și de 34 de luni pentru execuție. Dacă nu sunt contestații, contractul ar trebui semnat în luna septembrie.

About Post Author