Grindeanu: Cîțu nu mai poate fi premier într-un guvern care are în componență PSD

grindeanu

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, care spus și că Florin Cîțu nu poate fi premier.

PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile naționale. Asta a decis, în unanimitate, Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat. În aceeași ședință s-a decis și formarea a patru echipe de negociere. „Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta soluționarea problemelor românilor”, a spus deputatul de Timiș Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD.

Florin Cîțu a spus, luni dimineață, că decizia PNL este în continuare ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie președintele formațiunii. Sorin Grindeanu a declarat că o astfel de variantă este exclusă.

„Serios? Dar când s-a anunţat acest lucru? Noi am iniţiat şi am votat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. PSD nu poate face rabat de la acest lucru. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier într-un guvern care are în componenţă PSD. PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme”, a afirmat Grindeanu.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate. Social-democrații doresc ca numărul de ministere să crească la 20, din care să primească, jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR.

About Post Author