Greu cu balustrada pe Podul Dragalina! Încă mai e ceva de lucru în Iosefin

dragalina

Răbdare! Asta le cere primarul Timișoarei șoferilor care au drum prin zona Iosefin. Podurile Dragalina și Eroilor sunt aproape gata, iar pe primul dintre ele se va circula chiar de la finele lunii. Problema aici e… balustrada.

Șantierele de la cele două poduri din zona Iosefin mai rămân deschise câteva săptămâni. Nu s-a reușit închiderea lor înainte de începerea anului școlar, dar lucrurile vor reintra în normal de la sfârșitul lunii septembrie. Încă mai este de lucru, dar nu foarte mult.

„Va fi mai mult de lucru la balustradă, la parapeți, dar partea aceasta carosabilă, trotuarele, pistele de biciclete și liniile de tramvai vor deveni funcționale cât de curând. Trebuie lăsat timp pentru anumite operații tehnologice. Ne dorim din tot sufletul să dăm în uz cât mai repede acest pod. Pe ambele, dar Podul Dragalina este mult mai important pentru trafic decât Eroilor. În mod sigur se va circula până la sfârșitul lunii, 100% se va circula și cu tramvaiul, și cu mașina, și pietonal, și cu bicicleta, până la sfârșitul lunii septembrie”, spune primarul Nicolae Robu.

Eu pun presiune întotdeauna pe cei ce lucrează pe toate șantierele, dar o fac la modul cât de cât realist. Sigur, câteodată îmi doresc prea mult și se dovedește că nu am fost realist, dar încep să am o apreciere permanentă asupra lucrurilor.
Nicolae Robu, primarul Timișoarei

Robu nu a putut preciza care este termenul contractual pentru închiderea celor două șantiere. El nu știe nici cât se va mai lucra efectiv la balustradă, pentru că „acolo așa mi-au spus că e o soluție gândită să fie în ton cu clădirile din zonă, dar încă nu a început lucrul acolo”. Între timp, pe site-ul PMT a fost publicată o… dare de seamă referitoare la ce s-a făcut până acum la cele două poduri.

Ce mai e de făcut la poduri

La Podul Dragalina ar mai fi de făcut: turnarea extinderilor podului nou, cofrare și turnare grinzi de delimitare a părții carosabile de trotuar, montare hidroizolație pod+rampe acces, lucrări de reparații la intradosul podului existent, armare și cofrare fundații stâlpi de iluminat, cofrare și turnare beton grinzi de delimitare a părții carosabile de zona verde, montare tuburi rezervă cabluri sub trotuar armonte+aval și turnare beton, elevația pentru scări acces pod aval+amonte, montare guri de scurgere pe rampele de acces pe pod. La Podul Eroilor mai trebuie făcute armare și cofrare consolă trotuar aval, realizare umplutură pământ între zidurile de sprijin și taluz și realizare parapet. Până acum s-a

Cele două șantiere au început în primăvara lui 2018, cu bani proveniți de la guvern, prin PNDL. Cele două poduri ar fi trebuit terminate în cel mult 10 luni, dar multă vreme nu s-a lucrat, din cauza unor probleme legate de proiecte.

About Post Author