Genuflexiuni la angajare, în loc de bicicletă, la Poliția Locală. Și detentă de 2,55 metri

genuflexiuni

foto: Arhivă

Cei care vor să devină polițiști locali la Timișoara nu vor mai trebui să știe să meargă pe bicicletă. În plus, baremele de la probele fizice vor fi diferite, în funcție de vârsta candidatului. Asta, dacă sunt de acord consilierii locali.

Consilierii locali vor vota în plenul de joi mai multe modificări în ceea ce privește probele obligatorii sportive pe care trebuie să le susțină candidații la concursurile de la Poliția Locală. Cea mai importantă, renunțarea la mersul pe bicicletă.

„Se propune diferențierea baremelor la proba suplimentară sportivă, după criteriul vârstei, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, grupele de vârstă fiind împărțite în două categorii, până la 35 de ani inclusiv și respectiv peste 36 de ani. Criteriul vârstei se stabilește în functie de anii împliniți la data susținerii probei. De asemenea, se propune înlocuirea probei de deplasare cu bicicleta cu cea a probei de genuflexiuni”, scrie în proiectul de HCL.

Abdomene și detentă

Fiecare bărbat care vrea să se angajeze la Poliția Locală Timișoara trebuie să poată face 40, respectiv 35 de genuflexiuni, în funcție de vârstă. În cazul femeilor, baremul este de 35, respectiv 30. Celelalte probe vizează abdomene și alergare rezistență și viteză. De asemenea, e nevoie și o de o detentă, din deplasare, de 2,55 metri, indiferent de vârstă și sex.

Toate probele sportive sunt obligatorii pentru angajare. Candidații mai trebuie să aducă și adeverințe că sunt apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic și trebuie neapărat să aibă permis de conducere. proba de mers pe bicicletă, la care se renunță Acum, a dost introdusă în condițiile de concurs de la PLT în anul 2014.

About Post Author