Gara de Nord se schimbă la față. CFR dă 4,4 milioane de euro, pentru reabilitare

gara de nord

Gara de Nord din Timișoara ar putea scăpa, în doi ani, de aspectul de lumea a treia. Asta, dacă licitația organizată de CFR SA va avea un câștigător care vrea cele 4,4 milioane de euro puse la bătaie pentru reabilitare.

Gara de Nord Timișoara nu oferă călătorului un peisaj prea plăcut. Au fost ani în care mizeria a fost la ea acasă, mirosurile degajate din grupurile așa-zis sanitare mutau instant nasul celor care încercau să le folosească, iar aspectul general era efectiv de ghetou. După mai multe amenzi de la Poliția Locală, cei de la CFR s-au apucat de muncă: au fost renovate cât de fațada, sala de așteptare și treptele de la intrarea principală, au fost schimbate geamurile și ușile.

Modernizarea stației Timișoara Nord a fost, de altfel, inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de stații, a cărui valoare este de 82 de milioane de lei. S-a făcut un studiu de fezabilitate, iar acum CFR SA a trecut la lucruri serioase. A publicat pe SEAP-SICAP anunțul de licitație pentru proiectare și execuție „reabilitare faţadă, reparaţii platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători staţia CF Timişoara Nord şi reparaţii acces peron linia 1+acces tunel pietonal”.

Se prevăd a se executa: lucrări de consolidare a elementelor structurale, de reabilitare termică cu modernizarea finisajului exterior, realizarea unei instalatii centralizate de ventilație, lucrări de amenajare a piațetei gării, lucrări de intervenții la peronul liniei 1 și la tunelul pietonal.
Anunț licitație pe SEAP-SICAP

Valoarea totală a contractului este de aproape 21 de milioane de lei, sumă care include TVA. Din acești bani, 1,09 milioane de lei sunt destinați proiectării, iar 59.500 lei, organizării de șantier. Durata contractului este de 24 de luni, iar ofertele pot fi depuse până în 8 octombrie, la ora 15.

About Post Author