Gara de Nord are șase oferte de diriginte de șantier

gara de nord

CFR are de unde alege și ar putea da drumul foarte repede la lucrările de reabilitare de la Gara de Nord. A primit șase oferte pentru serviciile de dirigenție de șantier și are și autorizația de construire.

Sunt, probabil, ultimele săptămâni înainte de începerea efectivă a lucrărilor de la Gara de Nord. CFR a primit și autorizația de construire, după ce Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a PMT i-a avizat proiectul, iar acum are și șase oferte la licitație pentru diriginte de șantier.

Sunt interesate Management Assess SRL, Braytim SRL, Zuberecomexim SRL, Volga Proiect – PMD Instalații & Construcții, Daviconin SRL și Asist Project Technology – Polviva Construct SRL. Contractul maxim are o valoare de 538.000 lei, cu TVA. Ofertele vor fi evaluate până cel târziu în 20 iulie.

CFR SA – Sucursala Regională Timișoara a semnat în noiembrie 2020 contractul pentru reabilitarea de la Gara de Nord. Vor lucra aici, în asociere, companiile Constructim SA, Bauerhof Agrobanat SRL, Longhersin SRL și Lăstun SRL, la un preț de 20,9 milioane de lei, cu TVA. „Construcția prezintă deficiențe de ordin structural, estetic, funcțional, de ineficiență energetică, cu pierderi mari de căldură și pe linie de siguranță în exploatare”, scria în caietul de sarcini. Pardoseala peronului 1 va fi refăcută cu plăci de granit rezistent la trafic și va fi montat un sistem de delimitare cu plăci de granit denivelate, pentru nevăzători. În piațeta de la Gara de Nord va fi refăcut pavajul și vor fi montate bănci. Pentru gară se dorește și o instalație de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice.

About Post Author