Games of Science, la UVT. Tinerii cercetători, față în față cu publicul

games of science

A patra ediție a Games of Science, cel mai cunoscut proiect românesc de popularizare a științei, ajunge la Timișoara. La început de aprilie, studenți, masteranzi, doctoranzi și tineri cercetători din Timișoara și din zonele învecinate sunt așteptați să-și prezinte studiile.

Games of Science este un program național de comunicare științifică care sprijină cercetătorii să aducă munca lor mai aproape de public. E mai mult decât un training sau o competiție: e o comunitate pentru tineri cercetători, care le oferă cadrul propice pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, dezvoltarea competențelor de colaborare, învățarea în grup și de la colegi și contextul potrivit de exersare a comunicării publice a subiectelor științifice.

Ediția din 2025 are loc în zilele de 3 și 4 aprilie, fiind organizată în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). În prima zi, cei care se înscriu la competiție sunt invitați la un training de opt ore. Concursul propriu-zis are loc în 4 aprilie.

Cei care doresc să se înscrie o pot face AICI.

Anul trecut, premiul a mers la Iași

Anul trecut, concursul național Games of Science a fost câștigat de Otilia Pintilii, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, team leader la Mavis Artificial Heart. În echipa de traineri din acest an se află și Daniela Voinescu, doctorand în Științele educației la UVT, care a ocupat locul trei la ediția de anul trecut.  

„Azi e mai importantă ca oricând comunicarea științei, pentru a combate dezinformarea, a inspira decizii informate, a încuraja inovarea și a conecta cercetarea academică cu nevoile reale ale societății. Prin Games of Science, ne propunem să facem acest lucru posibil. Oferim tinerilor cercetători oportunitatea de a învăța și de a exersa comunicarea publică între colegi, într-un cadru competitiv și distractiv”, spune Ada Roseti, președinta Asociației SciPublicForum, organizatoarea Games of Science. 

Câștigătorii edițiilor locale primesc premii în cărți și obiecte și se califică pentru finala națională. Marele premiu include participarea la un workshop internațional de comunicare a științei, în valoare de 2.000 de euro.

Games of Science este deschis studenților, masteranzilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători  din toate domeniile, cu vârsta recomandată între 20 și 35 de ani, care doresc să se implice în promovarea științei în public.games of science

About Post Author