Fritz (USR): Actuala administrație este o frână tristă pentru dezvoltarea Timișoarei

dominic fritz

A terminat cu naveta între Timișoara și Berlin și crede că, din postura de primar, va reuși să oprească politica vrajbei dusă de actuala administrație. Dominic Samuel Fritz a spus, la congresul USR, că orașul de pe Bega trebuie să reînvețe ce înseamnă cu adevărat o comunitate.

Congresul USR, care se desfășoară timp de două zile la Timișoara, a adus în orașul de pe Bega sute de delegați. Aceștia l-au aplaudat la scenă deschisă pe Dominic Samuel Fritz, neamțul care va încerca, anul viitor, să-i „sufle” primăria lui Nicolae Robu. E o provocare care i-a schimbat total viața lui Fritz. „Încrederea voastră în România mi-a dat curajul să vin în USR, să termin cu anii de navetă între Berlin și Timișoara, să mă las de jobul meu la fostul președinte al Germaniei și să candidez la Primăria Timișoara. Am găsit la Timișoara o echipă fenomenală, care a reușit în doar trei ani să devină forța principală de opoziție”, a spus acesta.

Ce l-a făcut să accepte o astfel de misiune, considerată imposibilă de multă lume? E simplu, din perspectiva lui Fritz. „Timișoara m-a sedus, m-a cucerit, m-a chinuit, a făcut om întreg din mine. În 2014, Primăria Timișoara mi-a acordat diploma de excelență pentru implicarea în comunitate. Încetul cu încetul, Timișoara m-a transformat din neamț get-beget în timișorean. Mi-am dat seama că foarte multe dintre ideile și valorile pentru care vreau să mă lupt în campania pentru Primăria Timișoara sunt, de fapt, idei și valori pe care Timișoara mi le-a însuflat”, explică acesta.

Nu mai vrea politica vrajbei

Dominic Samuel Fritz nu a făcut economie de vorbe grele la adresa actualei administrații. Cea mai serioasă acuzație adusă lui Robu & co? Aceea că nu face decât să dezbine. „Administrația timișoreană actuală face o politică ce vrea să învrăjbească. Aici suntem o comunitate, suntem toți timișoreni, suntem toți europeni și nu ne lăsăm dezbinați (…) Vreau să fiu un primar european pentru un oraș european. Din păcate, avem o administrație locală care este o frână tristă pentru toate energiile de aici, o administrație care funcționează haotic, care măsoară modernizarea în copaci tăiați pentru noi benzi auto. O să facem din orașul ăsta, din nou, un laborator pentru ideile de mâine, cu o administrație modernă, digitală, transparentă, care nu se sperie de lucruri noi, care aspiră să fie un catalizator pentru toată creativitatea care există în oraș”, a mai spus candidatul USR.

About Post Author