Fritz, reacție după protestul din fața casei: Timișoara nu-i a lor. Acești oameni nu mă vor intimida

La multe ore după scandările de sub propriile-i ferestre, primarul Dominic Fritz are și prima reacție oficială. El vorbește despre „grupurile de interese” pe care le-ar fi deranjat prin ce face la primărie, dar și despre extremiști cu „discurs xenofob și antieuropean”.

Fritz

Câteva zeci de oameni au scandat, noaptea trecută, în fața casei în care locuiește primarul Timișoarei. Ei au solicitat ridicarea carantinei și a restricțiilor, dar au cerut și demisia lui Dominic Fritz. Edilul șef a răspuns, multe ceasuri mai târziu, printr-o postare pe Facebook.

„Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii”, a notat Fritz.

„Aceste persoane nu își doresc un dialog”

Primarul Timișoarei susține că „a deranjat multe grupuri de interese” și că modul „transparent” în care își desfășoară activitatea pe CD Loga 1 „îi sperie pe mulți”.

„Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean. Nu, Timișoara nu-i a lor. (…) Pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă”, susține Dominic Fritz.

Edilul șef face apel la bun simț și la rațiune, Timișoara fiind un oraș unde „discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul”. Capitala Banatului este în carantină până miercuri, iar luni s-a înregistrat, pentru prima dată după multe zile, o scădere a ratei de infectare.

About Post Author