17 ianuarie 2021

Fritz: O să-l votăm pe Cosmin Tabără viceprimar când PNL îl va vota pe Cristian Moș vicepreședinte la CJ

fritz

Nu e pace între USR PLUS și PNL. Ambele partide își votează reciproc viceprimarii la Timișoara, dar liberalii trebuie să fie de acord public cu un vicepreședinte USR și la consiliul județean. Alin Nica și Dominic Fritz continuă să-și trimită mesaje de la distanță. Fără finalitate însă. Și încă un amănunt: din punctul de vedere al USR, înțelegerea dintre cele două partide nu vizează decât Timișoara și CJ. Nu și restul județului!

Timișoara va avea un viceprimar luni după-amiază, în persoana lui Ruben Lațcău, propus de USR. Ce se întâmplă cu alt doilea post? Depinde din ce parte privești. Liberalii votează ambii viceprimari, cei de la USR numai unul. Iată și explicațiile.

„Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Am avut sâmbătă o discuție foarte largă în forurile statutare ale partidului și, cu majoritate covârșitoare, am hotărât să sprijinim demersurile ca Primăria Timișoara să se apuce de treabă și să sprijinim atât candidatura lui Cosmin Tabără, cât și candidatul USR, în persoana lui Ruben Lațcău, astfel încât echipa executivă a PMT să fie funcțională (…) De aceea, în jurul acestui subiect, lucrurile sunt clare: vom vota la vedere, poziția noastră este deschisă, haideți să ne apucăm de treabă”, a anunțat, pe Facebook, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

alin nica

„O să votăm un viceprimar pentru Primăria Timișoara. Eu l-am propus pe colegul meu Ruben Lațcău din alianța USR PLUS și am făcut un apel către toți consilierii locali din toate partidele să-l votăm în unanimitate, tocmai ca să trimitem un semnal că putem colabora în aceste vremuri grele (…) Mă bucur foarte mult că am primit deja primele semnale, colegii de la PNL o să-l voteze”, a venit replica primarului Domnnic Fritz.

„Așteptăm până când avem o înțelegere”

Chiar dacă PNL l-ar propune pe Cosmin Tabără, care va depune luni și jurământul de consilier local, USR PLUS nu-l va vota însă. Pentru că nu sunt gata negocierile. „Din păcate, încă nu este închisă niciun fel de majoritate stabilă, nici în consiliul local, nici în consiliul județean. De aceea noi nu vom vota astăzi un al doilea viceprimar. Eu am luat cunoștință de faptul că PNL l-a propus și presupun că o să-l propună astăzi ca viceprimar pe Cosmin Tabără, un coleg pe care îl respect și îl apreciez foarte mult. Aștept să fie el al doilea viceprimar al Timișoarei (…)

PNL s-a tot răzgândit, așa că noi vrem să ne asigurăm că o să avem un vicepreședinte USR PLUS la Consiliul Județean și un viceprimar PNL la Consiliul Local. Eu aștept să semnăm această înțelegere în scris, poate până astăzi până la ora 17, și atunci putem să-l votăm și pe Cosmin Tabără. Dacă nu, atunci lăsăm acest loc liber și așteptăm până când avem o înțelegere în care putem să avem și încredere”, spune Fritz.

„Aceste negocieri nu sunt despre 99 de UAT-uri în județ”

Suspiciunile lui Fritz sunt legate de o potențială înțelegere a liberalilor cu Pro România, care, după alegerile generale, l-ar putea lăsa pe dinafară la CJ Timiș pe Cristian Moș. „Nu știu dacă e adevărat, dar sunt precaut în ceea ce privește aceste înțelegeri sub masă. Vreau să mă asigur, dacă mergem împreună, că avem o majoritate stabilă care se dovedește și prin vot, atât la CL, cât și la CJ (…)

Mă bucur că o să voteze pentru Ruben Lațcău. Problema este că nu spun dacă o să voteze și un vicepreședinte de CJ de la USR PLUS. E foarte clar că nu putem să facem o majoritate cu PNL și USR PLUS la Timișoara și în CJ să fie o majoritate fără USR PLUS”, explică primarul Timișoarei.

Fritz spune, pe de altă parte, că înțelegerea dintre PNL și USR PLUS nu vizează întreg județul, ci numai Timișoara și consiliul județean. „Era foarte clar din start că aceste negocieri sunt despre consiliul local și consiliul județean, nu despre 99 de UAT-uri în județ. E și foarte clar că sunt multe locuri în care PNL nu vrea să aibă un viceprimar USR, deci acolo din start am spus clar «cadrul de negociere este CL și CJ». Tocmai faptul că acum dintr-o dată s-a schimbat din partea PNL arată că nu vor să închidă o majoritate cu noi la CJ. Dacă e așa, atunci să ne spună”, conchide acesta.

„Cetățenii așteaptă de la noi rezultate”

Și totuși… dinspre Alin Nica, lucrurile se văd taman pe dos. „Această mână întinsă de la noi, PNL, către cei de la USR PLUS sper să fie receptată în sensul pozitiv și să facă același lucru pe care îl vom face noi în CLT, în toate celelalte UAT-uri și CL-uri din județ. Și ceilalți cetățeni au nevoie de o astfel de majoritate construită în jurul partidelor de dreapta care au câștigat alegerile locale, PNL și USR PLUS. Și cetățenii din Giroc, și cetățenii din Dumbrăvița, și din celelalte localități merită acest lucru. Cetățenii așteaptă de la noi rezultate”, afirmă șeful liberalilor.

Dacă vrea viceprimar votat luni, PNL trebuie să dea în scris sau măcar să spună public că îl susține pe Cristian Moș vicepreședinte la CJ Timiș. „Chiar și azi o să votăm propunerea PNL, dacă ne dă asigurarea în scris că o să facă o majoritate la județ. De peste o lună eu mergeam pe baza de «ein Mann, ein Wort». Din păcate încrederea mea, după ce s-au tot răzgândit și au tot venit cu noi revendicări, a scăzut un pic.

Așa că aș vrea să văd în scris sau măcar chiar și o declarație publică că la județ o să avem un vicepreședinte USR PLUS (…) Pentru noi e foarte clar, Cristi Moș a câștigat zeci de mii de voturi în județ, este propunerea noastră, a fost acceptată la un moment dat și o să rămână propunerea noastră. O să-l votăm pe Cosmin Tabără când știm că și la CJ, propunerea noastră, Cristi Moș, va fi votată de PNL”, a conchis Dominic Fritz.

2 thoughts on “Fritz: O să-l votăm pe Cosmin Tabără viceprimar când PNL îl va vota pe Cristian Moș vicepreședinte la CJ

  1. Se impune în regim de urgență reluarea votului în Consiliul Local Timișoara pentru ocuparea funcției de demnitate publică pentru cel de-al doilea viceprimar și cercetarea traficului de influență la nivel înalt al consilierilor locali USR+ și al ”primarului” Dominic Fritz pentru șantajul aplicat PNL-ului în vederea forțării ocupării funcției de vicepreședinte al CJT de către omul lor, USR+istul Cristian Moș.
    Trebuie verificat dacă traficul de influență la nivel înalt al ”primarului” Fritz și al consilierilor locali ai USR+ este în formă continuată.

  2. PNL-istul Cosmin Tabără este grav discriminat și folosit ca mită de USR+istul Dominic Fritz și consilierii locali ai USR+ pentru obținerea unei funcții de vicepreședinte USR+ în Consiliul Județean Timiș.

    D-lui Cosmin Tabără, doar pentru că este afiliat politic PNL, îi este îngrădit neconstituțional și ilegal dreptul de a accede la funcția de viceprimar al Timișoarei, deși îndeplinește condițiile minime de eligibilitate obligatorii pentru această funcție de demnitate publică: cetățenie română și domiciliul în România, spre deosebire de USR+istul Dominic Fritz care nu le îndeplinește pe cele obligatorii pentru demnitatea publică de primar al Timișoarei. Tribunalul Timiș a refuzat până în prezent să verifice îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate ale USR+istului Dominic Fritz pentru validarea alegerii dânsului ca primar, încălcând-se astfel art.149(2) din Codul administrativ/2019R, contestațiile nefiind încă soluționate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: