Fritz nu comentează plecarea Simonei Neumann de la TM2023. Până în 14 iunie

Pleacă sau nu Simona Neumann de la Asociația TM2023? Răspunsul ar putea veni în 14 iunie, după discuția pe care aceasta o va avea cu primarul Dominic Fritz. Ar putea fi prelungit și contractul de consultanță cu echipa condusă de Corina Șuteu.

TM2023

Primarul Dominic Fritz este în acest moment, președintele Asociației TM2023, funcție rămasă vacantă din iunie 2020. El conduce o structură nefuncțională, al cărei statut este încă incert. Nu se știe cât și ce parte din programul pentru capitală culturală va mai gestiona aceasta.

Ce urmează? „În prima AGA o să propunem un plan pentru elaborarea noului statut, va fi un proces și de strângere de idei, de propuneri, și apoi Consiliul Director va propune o formă de statut pe care o va supune la vot în AGA. E o chestie de urgență, deci cu siguranță în următoarele săptămâni va trebui să avem o variantă de statut”, ne-a explicat edilul.

„Nu pot comenta acum”

Pe de altă parte, este pe cale să expire contractul încheiat pentru trei luni cu echipa condusă de Corina Șuteu. Vă reamintim, acesta a fost semnat în luna martie, la o valoare totală de 27.000 de euro. Fostul ministru al Culturii a afirmat, în urmă cu aproape trei săptămâni, că, din punctul său de vedere, proiectul TM2023 va putea fi restartat undeva spre începutul toamnei, fără să ofere însă detalii.

Contractul de consultanță ar putea fi însă prelungit, spune primarul Dominic Fritz. „Echipa Corinei Șuteu lucrează cu echipa primăriei, ne ajută foarte mult și pe partea legislativă. Vom vedea acum dacă va fi nevoie de o prelungire a contractului. Depinde și de cum vom putea să rezolvăm problemele, cum va fi cu noul statut”, ne-a declarat edilul.

Fritz a mai spus că „plecarea Simonei Neumann nu e ceva ce pot comenta acum”. Voalat, el a admis totuși că o discuție pe această temă va avea loc în ceva mai mult de o săptămână. „Cred că asociația are nevoie de un nou început. Voi avea discuții și cu directorul executiv. Simona Neumann este în concediu săptămâna viitoare, deci o să mă întâlnesc cu ea în 14 iunie”, ne-a mai declarat primarul Timișoarei.