Fritz, mesaj pentru colegii din USR: E nevoie de mai multă muncă la firul ierbii și o comunicare mai bună cu alegătorii

dominic fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, e încrezător că USR își poat reveni după rezultatele extrem de slabe de la alegerile locale și europarlamentare. Potrivit G4Media, el le-a transmis colegilor de partid un mesaj intern, în care dezvăluie o parte din strategia pe care vrea s-o pună în aplicare în perioada următoare.

A doua zi după alegeri, Cătălin Drulă a demisionat din funcția de președinte al USR, din cauza rezultatului foarte slab obținut. El l-a nominalizat ca potențial succesor pe proaspătul reales primar al Timișoarei, Dominic Fritz. „După nu mult timp de gândire, o să îmi asum o candidatură pentru președinția partidului USR la următorul congres, voi propune o nouă conducere colectivă cu mine ca președinte și, dacă voi primi susținerea colegilor pentru această misiune grea, dar frumoasă o voi accepta”, a declarat acesta, la scurt timp după demisia lui Drulă.

Vineri seară, Dominic Fritz l-a transmis colegilor de partid un mesaj intern. „Trecem printr-o perioadă dificilă, dar am o profundă încredere în maturitatea noastră colectivă de a reseta partidul și jocul politic. Avem o responsabilitate uriașă pe umerii noștri să dăm românilor o alternativă reformatoare în toamnă (…) Cel mai important este acum să găsim o cale înainte, fără să ne consumăm energiile în interminabile lupte de putere (…) De aceea sunt în legătură cu mulți dintre voi. M-am văzut cu Lucian Stanciu-Viziteu și am vizitat-o azi pe Elena la Câmpulung. O respect enorm pentru rezultat și energia pe care o pune în mandatul de primar și în acțiunea politică. Fac tot posibilul să găsim o soluție de leadership care să unească toate forțele”, a transmis Fritz, potrivit G4Media.

„Viziunea mea pentru următoarea perioadă este să muncim pentru alegerile ce vin și, în același timp, să începem o reunificare și o reconstrucție a partidului, proces care să ne facă până în decembrie mai puternici. Pentru ca ambele să se desfășoare simultan este necesară, în opinia mea, o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție (…) Societatea ne transmite multe mesaje prin votul de duminică. Unul este că nu mai suntem, după fragmentare, singura forță modernizatoare și reformistă a României. Altul este că fără val, e nevoie de mai multă muncă la firul ierbii și o comunicare mai bună cu alegătorii, pentru rezultat”, mai precizează primarul Timișoarei.

About Post Author