Fritz merge la învestirea lui Nica. Ce spune despre „parteneriatul loial și cinstit pe patru ani”

fritz

Dominic Fritz merge sâmbătă la învestirea lui Alin Nica. Primarul Timișoarei vorbește despre un „conflict artificial” întreținut de PNL, dar și de „parteneriatul loial și cinstit pe patru ani”, agreat deja cu liberalii.

Primarul ales Dominic Fritz va merge sâmbătă la învestirea lui Alin Nica, la CJ Timiș, deși relațiile dintre USR PLUS și PNL sunt destul de zdruncinate în aceste zile. Fritz explică, într-un mesaj pe Facebook, unele lucruri rămase neclare după declarațiile destul de belicoase făcute în ultimele 24 de ore.

„Sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timișorenii sunt forțați să-l urmărească în aceste zile. Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculețe. Am înțeles că Alin Nica a semnat astăzi, în fața presei, dar nu și în fața partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credință de o săptămână, ca să transformăm Timișoara și Timișul într-un pol european de inovație. Care conține decizia comună «să constituim majorități din cele două formațiuni politice atât în CL Timișoara, cât și în CJ Timiș»”, scrie primarul Timișoarei.

„E o înțelegere atât de firească”

Potrivit lui Fritz, cele două părți au negociat destul de repede acest parteneriat, construit pe o mulțime de puncte comune. Ce s-a întâmplat apoi? „Nu știu”, comentează acesta.

„Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înțeles, să constituie aceste majorități nu doar pe hârtie, ci și în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcțiile de vicepreședinți de Consiliul Județean si de viceprimari ai Timișoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetățenilor din 27 septembrie (…) Acest «parteneriat loial și cinstit pe patru ani», așa cum e formulat în textul agreat, trebuie să se exprime în formarea unor majorități care să aleagă câte un viceprimar/vicepreședinte de la fiecare partener. Despre ce fel de parteneriat am vorbi altfel? E o înțelegere atât de firească că nu ne-a luat mult timp să clarificăm și agreem acest aspect în timpul negocierilor. Restul e… nu știu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial”, notează primarul Timișoarei.

Alin Nica și Dominic Fritz se vor întâlni sâmbătă, la ceremonia de învestire a celui dintâi. „Aștept să particip mâine, în calitate de invitat și ca primar ales al Timișoarei, la prima ședință a Consiliului Județean și învestitura noului președinte al Consiliului Județean”, a conchis Fritz.