FOTO. Lucrările de la Centura de Sud, gata pe mai mult de 30%

Se lucrează intens pe șantierul de la Centura de Sud a Timișoarei, anunță DRDP. În această perioadă se muncește la bretelele de acces de la conexiunea cu DN 6, la ieșire spre Lugoj. Stadiul lucrărilor a trecut de 30%.

centura de sud

„În luna iulie, antreprenorul de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, Tirrena Scavi, a început lucrările la bretelele de acces de la conexiunea cu DN 6, la ieșire spre Lugoj, zona unde se va face conexiunea cu centura de nord. Continuă lucrările la structurile pasajelor de la Utvin, la calea ferată din zona Chișoda, Giroc, Ghiroda, precum și la podul peste Bega din zona comunei Ghiroda”, anunță DRDP Timișoara.

Potrivit aceleiași surse, în ceea ce privește lucrările de drum, s-au făcut umpluturi cu pământ, respectiv executarea stratului balast aferent structurii rutiere, pe sectoare dintre Utvin și Giroc și între Moșnița Nouă și Ghiroda.

Au fost finalizate 42 din cele 44 de podețe și se lucrează, de asemenea, la relocarea de utilități și la canalele de irigații din Giroc și Ghiroda. Centura de Sud a Timișoarei, cu o lungime de aproape 26 kilometri și o bandă pe sens, costă 324,2 milioane de lei. Șantierul a început în martie 2020 și ar trebui să fie gata în martie 2022. În acest moment, cu opt luni înainte, lucrările sunt finalizate în proporție de ceva mai mult de o treime.