Fost fotbalist la Poli Timișoara, principal acționar al companiei care deține restaurantele Spartan

spartan

foto: Facebook / Spartan

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, fondatorul Strong MND Corporation, a vândut compania și marca Spartan pentru 20,3 milioane euro. Cumpărătorii sunt cei care operau deja în sistem franciză mai bine de jumătate din restaurante.

Noii acționari majoritari vor prelua, din martie, operațiunile rețelei, formată din 75 de restaurante, din care 43 erau deja în franciză, potrivit economie.hotnews.ro. Fost fotbalist la Poli Timișoara, Remus Cosovanu avea deja 30% din numărul de restaurante și va deține cele mai multe părți sociale ale companiei. Antreprenorul timișorean este implicat în businessul Sparta din 2013, cu restaurante în Banat și Transilvania.

Cosovanu preia operațiunile brandului alături de alți șase membri ai consiliului de administrație, format din asociații firmei, între care se împart restul părților sociale. Compania Strong MND Corporation are peste 670 de angajați și a ajuns în 2022 la o cifră de afaceri de peste 30 de milioane euro.

Remus Cosovanu a fost fotbalist la juniorii lui Poli și a jucat la echipa secundă a clubului în vremea în care antrenor principal era Gică Hagi. În 2014 a deschis primul restaurant Spartan în Timişoara.

About Post Author