Fondul Științescu, în căutare de pasionați. S-a deschis apelul de proiecte

Știința nu e deloc un bau-bau. Ea poate fi chiar distractivă, dacă te învață cine trebuie. Fondul Științescu caută așadar echipe inventive, care vor să transmită mai departe pasiunea lor copiilor și tinerilor, cu vârste între 6 și 19 ani.

științescu

Fundaţia Comunitară Timişoara a lansat apelul de proiecte Ştiinţescu Timişoara, ediţia 4.0. Până în 25 martie se căută echipe inventive, interesate de ştiinţă şi tehnologie, care vor să transmită mai departe pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.

Fondul Științescu este un program de finanțare dedicat proiectelor educative în domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică). Obiectivele programului Științescu Timișoara sunt:

  • încurajarea pasiunii în domeniile științelor și tehnologiei pentru cât mai mulți copii și tineri, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare
  • stimularea creativității, autonomiei și implicăriia în crearea de conținut educațional a cât mai multor copii și tineri
  • contribuția la dezvoltarea și diversificarea educației STEAM în școli, dar și în cât mai multe contexte în comunitate
  • încurajarea filantropiei, a voluntariatului și consolidarea unei comunități locale de suporteri și oameni de acțiune pentru educația STEAM modernă

Pot depune proiecte organizații non-guvernamentale din județul Timiș. Intră aici și asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii, grupuri de inițiativă formate din profesioniști pasionați, profesori, învățători, părinți și/sau tineri și școli de stat și școli private acreditate.

Ghidul de finanțare, grila de evaluare, formularul de propunere proiect și formularul de buget pot fi găsite aici. Pentru detalii suplimentare și întrebări, puteți trimite un e-mail aici, până în 22 martie.

About Post Author