Fondul Științescu caută proiecte. Sunt de dat, în total, 175.000 lei

fondul științescu

Fundaţia Comunitară Timişoara a dat startul programului de finanţare Fondul Științescu Timişoara, dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Aflat la ediția a cincea, el oferă finanțări în valoare totală de 175.000 lei.

În perioada 1 – 25 aprilie, organizații non-guvernamentale şi grupuri de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi şi/ sau studenţi) pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare în limita a 15.000 lei pe proiect. Proiectele trebuie să se adreseze elevilor din Arad și Timiș, cu vârste între 6 și 19 ani.

Cei interesați pot lucra împreună cu echipa Fundației Comunitare Timișoara, în perioada 1 – 22 aprilie, în cadrul unor şedinţe de mentorat. Ei își pot dezvolta astfel ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mai mari de finanțare.

„Ştiinţescu Timişoara investeşte în iniţiative educaţionale care fac domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) mai atractive pentru elevi. Este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, în comunitate, să fie centrată pe stimularea curiozității, a creativității și a imaginației”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara

Proiectele câștigătoare vor fi selectate prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele din rural şi urbanul mic/ mijlociu.

Toate detaliile se găsesc AICI. Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Hella România, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.

About Post Author