17 ianuarie 2021

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru postul de premier

florin cîțu

Ludovic Orban a anunţat oficial miercuri seară că ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, este propunerea PNL pentru postul de premier. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al PNL, cu o singură abţinere.

Ludovic Orban a mai spus că liberalii vor negocia cu USR-PLUS, UDMR şi cu minorităţile naţionale pentru formarea unei majorităţi parlamentare. „Am convocat BPN, pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, s-a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. Am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea guvernului. E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor”, a declarat, la finele ședinței, Orban.

Potrivit acestuia, „a fost propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier şi am scris acelaşi nume”. „Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună administraţie, este nevoie de credibilitate în faţa mediului de afaceri, a partenerilor externi. Dl. Cîţu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România”, a conchis liderul liberal.

„Mulţumesc colegilor pentru încredere. Pentru mine e o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este de a forma cât mai repede o majoritate parlamentară pentru că e nevoie de un guvern cât mai repede ”, a spus Florin Cîțu. Acesta a mai fost desemnat o dată premier, la începutul acestui an, după ce Guvernul Orban a picat la moțiune de cenzură. Cabinetul său n-a ajuns la votul parlamentului, ministrul anunțând că-și depune mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte de ședința de învestitură. (sursa foto: www.lumeapolitica.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: