Florin Călinescu, cu un candidat kamikaze la Timișoara: Puteți vota mai departe chitaristul ăla
Partidul Verde și-a anunțat candidatul la Primăria Timișoara. E un „kamikaze”, pe numele lui Gabriel Tomescu, președintele clubului de futsal Informatica. Florin Călinescu, liderul „verzilor”, susține că, de 30 de ani, în Timișoara nu s-a schimbat nimic.
Partidul Verde, condus de omul de televiziune Florin Călinescu, a avut o întâlnire regională la Timișoara. Au venit reprezentanți din câteva județe și au pus țara la cale. „Am vorbit despre apropierea iminentă a alegerilor anticipate. I-am întrebat dacă sun pregătiți pe sate, comune și orașe, să facă o listă de candidați la CL și primari. Unde sunt liste pregătite, ne băgăm la luptă. Să vedem unde se poate să facem mai bine, pentru că sunt localități care au consilieri de la alegerile trecute. În Timișoara avem un candidat la primar, pe Gabriel Tomescu. La lista de consilieri se mai lucrează. Bucureștiul nu intervine pentru alegerea candidaților pe niciun fel de listă. Așa mi se pare normal, ca ei să și răspundă”, spune Florin Călinescu.
Florin Călinescu nu-l cunoaște pe candidatul la PMT
Întrebat ce-l recomandă pe Tomescu pentru o astfel de candidatură, Călinescu a afirmat că nu-l cunoaște! „Nu mă pricep, întrebați filiala care l-a propus pe Gabriel Tomescu, dar dacă stă lângă mine și nu ne-am dat în cap până acum… Abia ne-am cunoscut”, a declarat acesta. Explicația a venit din partea șefului filialei, Laurențiu Drăgănescu: „Este manager al unei firme internaționale și are capacitatea și știe cum să așeze la primăria din Timișoara, ceea ce ceilalți candidați nu au asemenea experiență”.
În Timișoara nu s-a întâmplat nimic de 30 de ani
Florin Călinescu a ajuns la concluzia că Timișoara e oprită din evoluție, a criticat proiectul Isho și a explicat de ce nu candidează chiar el la primărie.
„La Primăria Timișoara trebuie să pun întâi un kamikaze, să îndrepte ce s-a întâmplat aici de 30 de ani. Adică nu s-a întâmplat nimic. Mie mi se pare că nu s-a întâmplat nimic. Poate puțin la Michelangelo s-a rezolvat puțin cu subpasajul ăla. În rest, eu nu am văzut, de la intrare dinspre aeroport încoace, că s-ar fi schimbat ceva. Ba da, la ILSA a apărut o măgăoaie. Nu știu a cui e și în ce scop și cum poate un primar să dea o aprobare pentru P + nu știu cât, căzut de pe o navă spațială necunoscută. N-am văzut în Timișoara, în afară de Piața Unirii și, să zicem, străzile adiacente, ca un fel de centru vechi, vreo gândire, să păstrăm și pe aici ceva, culori de clădiri sau arhitectură sau ceva de genul ăsta. Nu mi s-a părut. Poate că acest candidat să se preocupe de chestiile astea. Altfel, vă spun, nu va sta primar (…) Dacă vi se pare că totul a fost rezolvat de celebrul Ciuhandu și de chitaristul ăsta, n-aveți decât să-i votați mai departe”, a declarat omul de televiziune și, mai nou, politicianul.
Capitala Culturală, ca program electoral
Candidatul „verzilor” la PMT este absolvent de Fizică și este logistic manager la Elba. În plus, Gabriel Tomescu este președintele clubului de futsal Informatica. Planurile sale imediate pentru Timișoara vizează anul 2021 și Capitala Culturală. „E clar că, dacă vrei să atingi toate obiectivele care sunt trecute în programul pe care și l-au făcut cei din Asociația TM2021, trebuie să te pregătești să primești turiști, să te pregătești ca populația să participe la tot ce se întâmplă acolo (…) Nu poți, dacă nu ai un oraș curat, dacă nu ai un oraș pregătit pentru foarte mulți turiști, un oraș care să aibă o infrastructură, un oraș în care de pe autostradă să poți intra către centru… multe alte lucruri de genul acesta care, în ultimii ani, chiar dacă se știe că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, nu s-au făcut”, a afirmat acesta.
Una peste alta, Partidul Verde încă își face liste pentru consiliile locale, criteriul fiind „oameni corecți și incoruptibili”. Potrivit lui Florin Călinescu, partidul are undeva la 7.000 – 8.000 de membri la nivel național, dar asta nu este relevant. Important este numărul votanților, iar exemplul dat de Călinescu este cel al USR, care, cu vreo 15.000 de membri, a adunat, la prezidențiale, aproape 1,4 milioane de voturi.