Floating Earth: lumină pe Bega, de la 1 decembrie, în zona Flora

floating earth

Lights On revine în Timișoara și-și respectă promisiunea. Va monta pe Bega impresionanta instalație Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram. Sfera cu diametrul de 10 metri a ajuns la Timișoara și e în curs de amplasare.

„O mare sculptură sferică a planetei noastre va pluti elegant pe suprafața apei, întinzându-și diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginația fiecărui privitor în parte. În mijlocul agitației vieții noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât și convențiile”, transmit cei de la Lights On.

„Într-o anumită măsură, piesele de artă acționează ca oglinzi, cred eu. Oamenii își văd propria reflexie. Dacă sunteți în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeți și să aveți o experiență diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Sper ca lucrarea să poată oferi o experiență pozitivă, dar și să-i facă pe oameni să își pună întrebări despre punctul în care ne aflăm în ceea ce privește criza climatică și, de ce nu, să-i facă recunoscători că trăiesc pe această planetă uimitoare”, explică Luke Jerram.

Instalația va pluti pe Bega în zona Parcului Alpinet, iar noaptea va fi luminată. Miercuri începuseră deja pregătirile pentru montarea „pământului plutitor”, care va fi ancorat ulterior pe fundul Begăi. Instalația va fi gata de admirat de la 1 decembrie și va sta aici până în 10 decembrie.

About Post Author