Fiul, noua premieră de la Teatrul German de Stat. Pe textul unui câștigător de Oscar

fiul

Repetițiile pentru „Fiul” de Florian Zeller, în regia lui Mădălin Hîncu, sunt pe final. Noua premieră de la Teatrul German de Stat va avea loc sâmbătă, 11 mai. Scriitorul și regizorul francez Florian Zeller este câștigător de Oscar.

La Teatrul German au intrat în linie dreaptă repetițiile la cea mai nouă producție din repertoriul său: „Fiul”, de Florian Zeller, regia Mădălin Hîncu.

Au trecut doi ani de la divorțul dintre Pierre și Anne. Pierre are o nouă soție, pe Sofia. Viața pare să meargă înainte pentru el. Însă vestea că fiul lui din prima căsătorie, Nicolas, a absentat de la liceu vreme de trei luni îl tulbură profund. Ce s-a întâmplat oare cu Nicolas? Pe măsură ce povestea se dezvăluie, descoperim că problemele emoționale ale lui Nicolas sunt mult mai complicate decât par, iar sursa acestor probleme se cristalizează sub forma unui răspuns greu de acceptat pentru cei apropiați.

Născut la Bacău, Mădălin Hîncu a studiat regia la UNATC București. În 2018 a fost nominalizat la premiul UNITER pentru debut, pentru regia spectacolului „Noaptea ursului”, de Ignacio del Moral, montat la Teatrul de Comedie din București. „Pentru mine, textul lui Zeller este o dramă puternică despre pierderea inocenței. Odată ajunși în pragul unor obstacole dificile pe care ni le oferă viața, descoperim cine suntem cu adevărat”, spune Hîncu.

Francezul Florian Zeller este romancier, dramaturg, regizor de teatru, scenarist și regizor de film. În 2020, Zeller a fost unul din cei doi autori ai scenariului și a regizat primul său film, „Tatăl”, care a primit mai mult de 200 de nominalizări și premii internaționale, printre care și două premii Oscar. Florian Zeller a scris „Fiul” ca parte finală a unei trilogii despre relații familiale marcate de o criză existențială majoră. Dacă în „Tatăl” avem de-a face cu efectele devastatoare ale bolii Alzheimer asupra relației unui bătrân cu familia lui, iar în „Mama”, cu drama existențială a unei femei trecute de vârsta de mijloc, „Fiul” explorează impactul devastator al depresiei în rândul adolescenților.

Din distribuție fac parte Bülent Özdil, Yannick Becker, Enikő Blénessy, Oana Vidoni, Harald Weisz și Robert Bogdanov-Schein. Decorul și costumele sunt semnate de Răzvan Bordoș, light-design-ul este făcut de Cosmin Anania, asistența de regie le aparține Almei Diaconu și Danielei Török, machiajul este al Bojiței Ilici, iar la regie tehnică este Costinel Stănescu. La această producție echipa artistică lucrează și cu un trainer de vorbire din Germania, Ulrike Schulze.

Premiera va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la 19,30. Următoarele reprezentații vor avea loc în 12 și 14 mai, de la aceeași oră.

About Post Author