22 ianuarie 2021

Filtre la Sânnicolau Mare și Ciacova. Amenzile dacă nu respectați carantina ajung și la 10.000 lei / FOTO

carantină

Jandarmii și polițiștii au ieșit pe traseu, sâmbătă, pentru a-i informa pe șoferii din Sânnicolau Mare și Ciacova, cu satele Cebza, Macedonia şi Petroman, că de acum sunt în carantină. Deplasările sunt limitate și e nevoie de declarații sau adeverințe de la locul de muncă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș este cel care coordonează forțele de ordine (I.J.J. Timiș, Gr.J.Mb. Timișoara, I.P.J. Timiș și I.T.P.F. Timișoara), pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantină. Au fost mobilizate efective de jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din localități.

„La părăsirea zonei de carantină se va prezenta forțelor de ordine legitimația de serviciu sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta, ori, după caz, declarația pe proprie răspundere Purtarea măștii este obligatorie, atât în interior, cât și la exterior. Deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă. Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face prin filtrele instituite de forțele de ordine”, a transmis IJJ Timiș.

Declarațiile pe proprie răspundere pot fi scrise și de mână. Există și două modele tipizate oficiale – de declarație, respectiv adeverință – dar acestea, puse la dispoziție de Prefectura Timiș, sunt numai pentru carantina de noapte. Ele se găsesc aici și aici.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorități vor fi sancționate în conformitate cu Legea 55/2020. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: