Filarmonica Banatul, trei concerte de sărbătoare, în luna decembrie

filarmonica banatul

Filarmonica Banatul marchează finalul de an cu un program ales special pentru a-și introduce oaspeții în atmosfera de sărbătoare. Vor fi colinde și lucrări care aduc, de fiecare dată, bucurie în sufletele privitorilor.

Concertul extraordinar de colinde susținut de Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul are loc joi, 22 decembrie, de la ora 19, în Sala Capitol. Colindele interpretate de corul dirijat de maestrul Iosif Todea sunt unele dintre cele mai apreciate din repertoriul românesc și internațional.

Al doilea eveniment special al lunii decembrie îl are ca invitat pe maestrul David Crescenzi (Italia). Acesta va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul la concertul simfonic de vineri, 23 decembrie, de la ora 19. În program, lucrări precum Suita Spărgătorul de nuci, op. 71 de P. I. Ceaikovski, Balet din opera Faust de C. Gounod, Balet din opera Macbeth de G. Verdi și Dansul orelor de A. Ponchielli.

În prag de Anul Nou, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu”, alături de soprana Narcisa Brumar și tenorul Cristian Bălășescu, v-au pregătit un program excepțional. Concertul Extraordinar de Anul Nou are loc în 30 decembrie, iar din program fac parte lucrări ale compozitorilor C. M. von Weber, J. Strauss, E. Waldteufel, B. Smetana, A. Hopkins, F. Lehar, C. Orff, G. Verdi. Dirijorul concertului va fi Radu Popa, iar al corului, Iosif Todea.

Biletele pot fi cumpărate online pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casieria instituției sau de pe myticket.ro. Prețul unic este de 50 de lei.

About Post Author