Fetele din echipajul de 8 + 1 al României, campioane mondiale în Cehia

sursa foto: Facebook / Federația Română de Canotaj

Echipajul feminin de opt plus unu al României a câștigat, duminică, medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice. Tot duminică, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au terminat competiția pe primul loc, la dublu vâsle feminin.

Echipajul României – format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ştefania Petreanu – a câștigat duminică, proba de opt plus unu la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice.

A fost ultima cursă din competiția desfășurată în Cehia, iar româncele au dominat-o de la început până la sfârșit. Pe locurile următoare au venit, la mare distanță, Olanda și Canada.

Echipajele românești au câștigat patru medalii de aur în Cehia. Vineri, Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la simplu vâsle feminin, categorie uşoară. Sâmbătă, pe primul loc a ieșit echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. Duminică s-au câștigat două medalii, la dublu vâsle feminin, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, şi opt plus unu feminin.

Delegaţia României a mers în Cehia cu 11 ambarcaţiuni, din care nouă s-au calificat în finale. Bilanţul a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

About Post Author