FestivalYA: festival online de literatură young adult, de la Cărturești și Trei

Cărturești

Primul festival online de literatură young adult, idei și muzică începe în câteva zile. Urmează o săptămână de întâlniri, concerte, ateliere și discuții. FestivalYA e pus la cale de librăriile Cărturești și editura Trei.

Fă-ți planul pentru 7 zile de întâlniri, concerte, ateliere și discuții despre ce te interesează. În perioada 20 – 26 iulie, librăriile Cărturești organizează online, în parteneriat cu editura Trei, primul festival de carte și idei Young Adult din România – FestivalYA.

Autorii confirmați până în prezent sunt Angie Thomas (20 iulie, ora 19), Ashley Elston (21 iulie, ora 19), Jennifer Niven (22 iulie, ora 18), Rory Power (23 iulie, ora 17), Anna Todd (23 iulie, ora 19), Jenny Han (24 iulie, ora 19) și Maureen Johnson (25 iulie, ora 18). Întâlnirile cu scriitorii preferați vor fi transmise pe paginile de social media ale librăriilor Cărturești și editurii Trei.

Vor avea loc, de asemenea, ateliere și discuții pe diverse teme de interes pentru adolescenți: cum să citești un poem, atelier de storytelling, atelier de jurnalism, jocuri și joacă în teatru, exerciții de creativitate sau conversații despre prietenie și dragoste. Programul detaliat se găsește aici.

„Ideea organizării unui festival de carte Young Adult a pornit din dorința de a construi un eveniment literar pe gustul adolescenților, în contextul în care se vorbește des despre beneficiile cititului la copii și destul de rar despre cât de importantă este lectura pentru adolescenți. Lectura e un act social, integrat în viața de zi cu zi a tinerilor, nu o întâmplare prilejuită de obligațiile școlare”, spune Diana Petruț, Coordonator PR & evenimente, Librăriile Cărturești.

În timpul festivalului, o parte din titlurile Young Fiction Connection ale Editurii Trei au o reducere de 25%, atât pe carturesti.ro, cât și în librăriile fizice Cărturești.

About Post Author