Festivalul Rod merge din nou în Blașcovici și pe strada Polonă / FOTO

festivalul rod

La granița dintre centru și periferie, Festivalul Rod, desfășurat sub forma unei caravane culturale, ajunge, vineri și sâmbătă, în Blașcovici și pe strada Polonă. În premieră, aici se va cânta muzică clasică.

A treia ediție a Festivalului Rod duce filme, muzică, teatru și fotografia de artă în cartiere, în comunitățile mai puțin favorizate, în fața persoanelor cu dizabilități și a persoanelor private de libertate. Asta este ceea ce și-au propus de la bun început inițiatorii proiectului: să dezvolte noi audiențe, prin stabilirea unei punți de legătură între publicul care nu are acces la conținut cultural și sectorul cultural în totalitatea sa.

„Kilometrul zero al culturii Timișoarei poate fi foarte bine lângă pasarela din Blașcovici sau pe strada Polonă, la marginea de vest a orașului, de ce nu?”, rezumă povestea Florin Iepan, președintele DocuMentor.

Expoziții speciale de fotografii

Vineri, 5 august, Festivalul Rod revine în cartierul Blașcovici, în zona străzii Cosmonauților, cu o premieră. Cu sprijinul Filarmonicii Banatul, Marta Chiș (vioară) și Mihaela Faur (harpă) vor prezenta un recital care va începe la ora 20. Intervenția culturală în Blașcovici va include proiecția anime-ului „Belle” și o expoziție de fotografie Diana Bilec și Oana Stoian, unde toți cei care se regăsesc în pozele expuse le pot duce acasă.

Sâmbătă, 6 august, Festivalul Rod revine pe strada Polonă, la terenul de sport din proximitate. Premiera pentru locuitorii din Polonă va fi recitalul prezentat de Percutissimo – Amelia Trifu, Patrick Cojerean, Sergiu Catana, cu sprijinul Filarmonicii Banatul. Recitalul va începe la ora 20. Și aici va fi proiectat filmul „Belle”, iar expoziția de fotografie va fi semnată de Oliver Merce. De asemenea, cei care se regăsesc în poze le pot lua acasă.

About Post Author