Festivalul Papricașului și Vinului, raiul pofticioșilor. Succes la prima ediție de după pandemie / FOTO

Festivalul Papricașului și Vinului

Aglomerație mare, în weekend, la Buziaș. Pofticioșii au luat cu asalt stațiunea aflată la doi pași de Timișoara, pentru a testa dacă bucătarii și-au păstrat priceperea într-ale ceaunului, după doi ani de pauză. Festivalul Papricașului și Vinului a animat, din nou, orașul.

Mii de oameni au stat la coadă, să prindă o porție delicioasă de papricaș proaspăt preparat. S-a întâmplat, din nou, la cel mai gustos eveniment al toamnei: Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș. Ediția din octombrie 2022 este prima după doi ani de pauză, pricinuită de pandemie.

A fost puțin ciudat să vezi din nou laolaltă atât de mulți oameni binedispuși și gata să petreacă în aer liber câteva ceasuri, alături de prieteni. Toată lumea a avut de unde alege: mititei, grătare, murături, plăcinte, clătite, gogoși și ciocolată de casă. „Vedeta” sfârșitului de săptămână a fost însă papricașul, pregătit cu răbdare și pricepere duminică. Ceaunele au fost puse la foc mic, timp de câteva ceasuri, iar apoi juriul s-a „sacrificat”, testând rezultatul.

Cei mai buni bucătari

Marele Premiu, pentru cel mai bun papricaș, a mers către Doringo Dream Timișoara. Restul clasamentului arată astfel: locul I – White House Crisama Buziaș, locul II – Arro Food Express Șiria, Arad, locul III – La Verde Bucătarul. Au fost acordate și distincții speciale, după cum urmează: Premiul Inimii – La Colț Da-Bi, Pa & Ga Pofa Food SRL – Chef Giorgio Andrei, premiul originalității românești – C & A Bunătăți Românești Satu Mare, premiul special al juriului – Miremar Company Restaurant Nora Timișoara. Premiul prieteniei a plecat în Serbia, la Cica Pera.

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să reînnodăm, anul acesta, tradiția, organizând o nouă ediție a Festivalului Vinului și Papricașului. Am avut, din nou, mii de vizitatori, semn că oamenii abia au așteptat să revină la lucrurile care le fac plăcere. La prima ediție au fost 11 ceaune. În 20 de minute s-a terminat toată mâncarea”, spune primarul Sorin Munteanu.

Atmosfera festivalului a fost întreținută de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară, care au făcut ca papricașul și vinul să „meargă” mai bine.

About Post Author