17 ianuarie 2021

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se mută în… sufragerie. Peste 14.000 de minute de artă, transmise online

sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală şi de Est care, în acest an, va avea loc online. Vor fi peste 14.000 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan sau spectacole pentru copii, difuzate gratuit.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se ține în acest an în perioada 12-21 iunie. Este o ediție specială, anunță organizatorii, una exclusiv online. Se numește „Puterea de a crede/ Empowered” și va fi difuzată pe site-ul oficial FITS, pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube. Ea include 138 de evenimente din 30 de ţări, adică peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan sau spectacole pentru copii.

Festivalul din acest an va avea 13 secţiuni: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferinţe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar şi o nouă secţiune, „FITS for kids”, dedicată celor mici. Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9,30 şi se va încheia la ora 24. Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole.

Zece zile de teatru, în sufragerie

„Am reuşit împreună cu întreaga echipă pe care o am alături să dăm sens unei idei care părea de neconceput acum două luni. O ediţie a festivalului care să ne readucă împreună, pe toţi cei cărora ne e dor de frumos, în poate cea mai mare sală de spectacole în care ne-am întâlnit până acum: online-ul. Îi vom avea alături pe unii dintre cei mai mari artişti ai lumii din toate timpurile, cu spectacole pe care nu am fi putut poate niciodată să le aducem în festival, pentru că nu avem încă nici scenele nici resursele materiale necesare.

Dar iată, online, îi putem avea alături, pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut năucitoare, dintre care amintesc o foarte mică parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda. Nu vor lipsi din program nici creaţiile lui Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono sau Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alături de noi, din sufrageria dumneavoastră, să vă aducă toată bucuria de care aveţi nevoie”, spune preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu a ajuns la ediția cu numărul 27. El este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca”, iar Primăria Sibiu este principalul finanţator.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: