Festivalul Internațional de Literatură caută voluntari. Cum te poți înscrie

filtm

A opta ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) are loc la finele lunii octombrie. Sunt invitați unul și unul, iar dacă ești elev sau student pasionat de literatură îi poți cunoaște și poți ajuta la organizarea întregului eveniment.

FILTM se va desfășura în perioada 23 – 26 octombrie. Organizatorii caută elevi și studenți curioși să afle cum se organizează un festival internațional de literatură, să cunoască scriitorii prezenți la această ediție și să ajute echipa în desfășurarea festivalului. Dacă vrei să faci parte din această poveste, este foarte simplu. Nu trebuie decât să trimiteți un e-mail către Raluca Selejan, până în data de 11 octombrie.

Ediția cu numărul opt a FILTM are invitați unul și unul. Îi veți putea întâlni pe istoricul, eseistul și jurnalistul politic Adam Michnik, îndrăgitul scriitor rus Evgheni Vodolazkin, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și José Luís Peixoto, cel mai important scriitor portughez din nou generație, considerat „noul Saramago”.

„FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume. Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţie, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie. Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară”, spune Robert Șerban, președintele FILTM.

About Post Author