Festivalul de Operă și Operetă, din nou în Parcul Rozelor. Mozart, în deschidere

Festivalul de Operă și Operetă

foto: Arhivă

Festivalul de Operă și Operetă revine în Parcul Rozelor. Ediția cu numărul 17 se va desfășura pe durata a două weekenduri, la sfârșit de august și început de septembrie. Seara inaugurală va fi dedicată lui Mozart.

Festivalul de Operă și Operetă, ediția 2022, va avea loc în 27-28 august, respectiv 2-4 septembrie. Susținut de Opera Națională Română, acesta este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din regiune și, la fiecare ediție, a adunat un public extrem de numeros. Pe scena din Parcul Rozelor va fi prezentat un program special, care include, în premieră, Serenada nr. 10, „Gran Partita”, de WA Mozart.

Vineri, 27 august, de la ora 21, veți putea asculta așadar, în premieră, Serenada nr. 10 în si bemol major, KV 361 „Gran Partita”, dar și Mica Serenada nr. 13 în sol major, KV 525. Totul, sub titlul „Mozart sub clar de lună“ și sub bagheta maestrului vienez Friedrich Pfeiffer. Sâmbătă, 28 august, ora 20,30, sunteți invitați la binecunoscuta operetă „Liliacul“, de Johann Strauss. La pupitrul dirijoral se va afla tot Friedrich Pfeiffer. Publicul o va putea urmări pe soprana Diana Țugui în rolul Rosalinda, în calitate de invitată.

Tosca, la final

Vineri, 2 septembrie, ora 20,30, aveți întâlnire cu „Scripcarul pe acoperiș”, de Jerry Bock, avându-l ca invitat pe maestrul Vlad Conta, iar sâmbătă, 3 septembrie, de la aceeași oră, e „La Traviata”, de Giuseppe Verdi. Spectacolul de închidere a acestei ediții e programat duminică, 4 septembrie, tot de la 20,30. veți putea asculta opera „Tosca” de Giacomo Puccini, avându-i ca invitați pe maestrul David Crescenzi și pe baritonul Cătălin Țoropoc, în rolul Scarpia.

Intrarea la toate evenimentele este, ca de obicei, liberă. Liberă. Banii pentru organizarea festivalul vin, în acest an, de la Centrul de Proiecte al PMT, prin fondul de urgență – 123.100 lei, respectiv CJ Timiș, prin TimCultura – 70.000 lei.

About Post Author