Festivalul de Muzică Veche, la o nouă ediție. O lună de povești din timpuri uitate

muzică veche

Festivalul de Muzică Veche revine la Timișoara în această toamnă. Timp de o lună, sunteți invitați la o inedită călătorie muzicală în timp. Concertele vor avea loc la Biserica Evanghelică Lutherană.

Societatea Muzica Antica și Filarmonica Banatul organizează și în acest an de-Festivalul de Muzică Veche. Ediția cu numărul 14 are loc în intervalul 17 septembrie – 20 octombrie. Codrin Emandi, directorul festivalului, alături de Diana Emandi, ambii violoniști în orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul, au pregătit și de această dată un program special.

Festivalul începe marți, 17 septembrie, cu un Grand Tour, o prezentare generală a tradiției Barocului italian. Va fi un concert susținut de Concerto de’ Cavalieri, unul dintre cele mai captivante grupuri consacrate muzicii la instrumente de epocă. Joi, 19 septembrie, A Nocte Temporis, ansamblu fondat în 2016 cu scopul de a prezenta o muzică documentată istoric, va prezenta un program alcătuit din muzică de inspirație evanghelică, purtând titlul unei celebre cantate de J. S. Bach – „Ich habe genug”.

Miercuri, 25 septembrie, Ensemble la Fenice, alcătuit din soliști europeni de renume, oferă, sub genericul Natura Amorosa, un concert ce evocă freamătul de viață al naturii, dar și primăvara barocului timpuriu. Sâmbătă, 28 septembrie, spectacolul „America, Musica, Diferencia” va prilejui publicului întâlnirea cu „identitatea subtilă a repertoriului occidental al muzicii latino-americane”, prezentată de The Rare Fruits Council.

Biserica Evanghelică Lutherană, aflată lângă Punctele Cardinale, va fi gazda acestei ediții a festivalului. Toate concertele vor începe la ora 19. programul complet îl găsiți aici.

About Post Author