18 ianuarie 2021

FEST-FDR – S.O.S continuă. De la Titanic Vals, la Urmuz

fest

Scena A ut Dor de la Sala 2 continuă să fie animată. Ediția 2020 a FEST-FDR merge mai departe, cu spectacole diferite, dar pline de întrebări și poveste.

Vineri, 18 septembrie, Scena A ut DOR de la Sala 2 se transformă într-un studio de radio din care o trupă de actori va transmite în eter, în tulburatul august 1944, celebra comedie „Titanic Vals”. Spectacolul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, „Emisie: Titanic vals”, după Tudor Mușatescu, în regia tânărului regizor Matei Lucaci-Grünberg, este o ingenioasă comedie despre o comedie.

Sâmbătă, 19 septembrie, Teatrul de Vest Reșița prezintă un spectacol fascinant pe textele lui Urmuz. Într-o lume pe care o etichetăm din ce în ce mai mult ca absurdă, spectacolul „Scene bizare”, semnat de regizoarea Mihaela Panainte construiește un univers fascinant și tulburător, într-o aglomerare de neașteptate cuvinte-sunete și de – la fel de stranii – personaje-ființe.

Duminică, 20 septembrie, e rândul Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc cu un spectacol care transformă într-o poveste tragi-comică formalitățile funerare: „Kovács János moare”, de Hatházi András, în regia lui Zakariás Zalán. Spectacolul este în limba maghiară, cu traducere la cască și e recomandat spectatorilor peste 12 ani.

Urmează încă o săptămână de teatru

A doua săptămână a FEST-FDR se deschide luni, 21 septembrie, cu un spectacol al contemplației, al întoarcerii spre sine, spre afectivitate, spre emoție. În recitalul de muzică și poezie „Aș vrea să îți spun…”, actorul Marius Bodochi și muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim au construit un spațiu al empatiei în care fragilitatea, speranța, tandrețea și iubirea își găsesc o expresie artistică desăvârșită.

FEST-FDR – S.O.S.2020 este organizat de Teatrul Național din Timișoara și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.tntimisoara.com. Toate spectacolele încep la ora 20. Biletele pot fi cumpărate online pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la agențiile Teatrului Național (str. Mărășești nr. 2 și Parcul Civic), deschise între orele 11 și 19.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: