16 ianuarie 2021

FEST – FDR continuă. Dacă plouă, Sala 2 e pregătită de oaspeți / PROGRAM

fest - fdr

Ultimele spectacole din FEST – FDR ar putea să nu mai aibă loc în aer liber. Se anunță ploi, așa că Teatrul Național deschide Sala 2, pentru ca publicul să se poată bucura de întâlnirea cu actorii.

FEST-FDR – S.O.S. 2020 merge mai departe, cu un final de săptămână dedicat teatrului românesc contemporan. Dar, pentru că vremea s-ar putea să nu fie prea prietenoasă, s-a găsit o soluție de back-up. „În cazul în care va ploua în următoarele zile, spectacolele programate în ultima parte a festivalului se vor juca în Sala 2. Înainte și după fiecare spectacol, în Sala 2 se va face dezinfectarea și nebulizarea spațiului, iar accesul și amplasarea publicului se vor face cu asigurarea distanțării dintre spectatori”, anunță Teatrul Național Timișoara.

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20, compania unteatru prezintă „Domeniul luptei”, spectacol ale cărui text și regie artistică sunt semnate de Catinca Drăgănescu. Din distribuție fac parte Nicoleta Lefter, Cezar Antal, Alex Popa, Alex Ștefănescu și Valentina Zaharia. Într-un echilibru fragil între tragic și comic, „Domeniul luptei” urmărește povestea unui tânăr asiatic aflat ȋn căutarea soluției pentru o viață mai bună în Europa.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la aceeași oră, FEST-FDR propune o întâlnire cu trei artiști de excepție, reuniți de compania unteeatru. Regizorul Alexa Visarion și actorii Marian Râlea și Richard Bovnoczki își unesc forțele și deschid culisele teatrului. Ei arată spectatorilor lumea nevăzută a scenei în spectacolul „Noaptea bufonilor”, un scenariu de Alexa Visarion pe texte de Shakespeare și Cehov.

Iona, în seara alegerilor

Duminică, 27 septembrie, tot de la ora 20, FEST-FDR va găzdui spectacolul „Iona”, o coproducție a Teatrului Nottara și a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. În universul poetic al lui Gábor Tompa și interpretarea lui Gabriel Răuță, în spațiul sonor al Adei Milea, Iona lui Sorescu devine o superbă meditație asupra vieții și a morții.

Ultima săptămână a FEST-FDR începe cu un spectacol provocator. Luni, 28 septembrie, Teatrul ACT prezintă spectacolul „Nu regret nimic” de Csaba Székely, traducerea Izabela Varro, în regia lui Eugen Gyemant. Așa cum ne-a obșinuit, această voce importantă a dramaturgiei românești contemporane aduce în discuție o temă despre care pare că știm astăzi totul, dar, de fapt, știm foarte puțin.

Biletele se pot cumpăra online pe www.tntimisoara.com sau de la agențiile Teatrului Național (str. Mărășești nr. 2 și Parcul Civic), al căror orar de funcționare este, pe întreaga perioadă a festivalului, zilnic, între orele 11 și 19.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: