Fenomenul Timișoara, 1965 – 1989: expoziție-tribut, în mansarda Bastionului Theresia

fenomenul Timișoara

Orașul formațiilor beat, rock și jazz și al teatrelor studențești. Orașul cenaclurilor literare și avangarda artelor plastice. Timișoara, așa cum a fost, dar câți mai sunt cei care o mai văd astfel? O expoziție specială se deschide la Muzeul Banatului, pentru a ne reaminti o poveste.

„Fenomenul Timișoara. 1965 – 1989” este o expoziție-tribut primului oraș liber de comunism din România. Este un eveniment care vorbește despre orașul formațiilor beat, rock și jazz, despre teatrele studențești și de amatori, cenaclurile literare, avangarda artelor plastice. cinecluburi, discoteci și festivalul Tim Rock.

De marți, 13 septembrie, de la ora 19, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, veți putea vedea o colecție de peste 200 de fotografii, afișe vechi, unele semnate de artiști, viniluri, casete audio, benzi, magnetofon, radiocasetofon și pick-up vintage sau reviste.

Curatorul expoziției este Mimo Obradov, jurnalist radio şi tv. Din 1980 a fost prezentator şi coorganizator al programelor clubului PM 6 şi festivalului Tim Rock. În decembrie 1989 a fost în echipa celor care au avut iniţiativa înfiinţării primului studio de tv independent, Televiziunea Timişoara Liberă. A lucrat la Radio Timişoara şi la TVR Timişoara.

În deschiderea vernisajului va susține un scurt moment artistic formația rock Fără Filtru, din care fac parte Chris „Pappy” Irinoiu (ex-Labirint, Etajul 4), Kombell Cramba, (basist Adi Bărar Band, ex-Amala) și Adrian Șchiopu. Vor vorbi despre Timișoara Marcel Tolcea și Mimo Obradov.

Expoziția va putea fi vizitată până în 27 septembrie, de marți până duminică, între orele 10 și 18.

About Post Author