Femme expérimentale. O săptămână pentru artistele și publicul feminin pasionat de dans din Timișoara

dans

„Femme expérimentale” este un proiect de susținere, exprimare și angrenare socială creat exclusiv de artiste pentru femei și adolescente. El va avea loc între 26 noiembrie și 3 decembrie.

Proiectul include cinci ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, șase ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare deschis publicului larg feminin și un performance despre burnout. Atelierele vor avea loc la FITT, iar participarea la evenimente este gratuită.

„Femme expérimentale” este inspirat din „Femme monumentale. Femme végétale”, un proiect derulat, în această toamnă, în Brașov. Au fost cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor, și trei performance-uri stradale adresate publicului larg,

Seria de evenimente se deschide în 26 noiembrie, la ora 19, la Teatrul Basca. Aici va avea loc performance-ul „Munca, energia și emoțiile intră într-un bar” (concept și interpretare Irina Marinescu), rezultatul unei cercetări artistice din cadrul unui proiect mai larg pe tema epuizării, desfășurate la Unfold Motion. Spectacolul aduce în discuție tema epuizării și a burn-out-ului.

Atelierele gratuite vor avea loc zilnic între 28 noiembrie și 3 decembrie la FITT și vor consta în 4 ore de pregătire dimineața cu profesionistele din Timișoara și 2 ore de sesiune deschisă femeilor din publicul larg, seara. Vor fi implicateartistele Negru Virginia (contact improvisation și analiza mișcării), Anamaria Guguian (tehnici somatice și dans terapie), Irina Marinescu (compoziții performative și sonore), Oana Băluță și Ana Drăgan (poezie vie și culoare în mișcare) și coregrafa Alexandra Gîrbea (moving art & dans liber).

La finalul proiectului, în 3 decembrie, va avea loc și un jam performativ & dans liber cu artistele angrenate în proiect, participantele la ateliere și publicul larg.

About Post Author