Felix Dogariu, deja campion național, reprezintă România la Europenele de scrimă

felix dogariu

Clubul CSU Politehnica Timișoara va avea doi reprezentanți la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori. Unul dintre ei este campionul național Felix Dogariu.

Felix Dogariu și Dumitrița Josan, ambii legitimați la clubul CSU Politehnica, vor participa, în perioada 22 – 29 februarie, la Campionatul European de cadeți și juniori, care va avea loc la Napoli, în Italia.

Floretistul Felix Dogariu, în vârstă de 15 ani, a câștigat, cu puțin timp în urmă, titlu d campion național la categoria cadeți. Dogariu este cel mai bine clasat din România, la un ranking de 28 pe plan mondial, cu un total de 84 de puncte. Următorul cel mai bine clasat român are un ranking de 97, cu 26 de puncte. Felix are șanse să prindă un loc printre primii 16 floretiști ai Europei.

La floretă feminin, cadeți, clubul Politehnica Timișoara este reprezentat de Dumitrița Josan, din Republica Moldova. Conform ranking-ului, ea este clasată a 13-a, cu 121 de puncte. La Napoli pleacă cu gândul de a repeta performanța din 2023, când a câștigat medalia de bronz la Campionatul European din, Estonia.

„Le ținem pumnii sportivilor noștri și sperăm să se întoarcă de la Campionatul European de cadeți și juniori cu rezultate care să ne facă mândri”, a spus Adrian Tal, directorul executiv de la CSU Politehnica Timișoara.

About Post Author