Fastfood-ul Antalya, din Calea Șagului, închis temporar de OPC / FOTO

opc

foto: OPC Timiș

Unul dintre cele mai căutate fastfood-uri din Timișoara a fost închis de inspectorii OPC, în urma unui control. În „meniu” erau și tot felul de insecte, iar ingredientele pentru șaorme erau ținute în condiții improprii. A fost închisă, de asemenea, și o patiserie din Parța.

Inspectorii OPC au mers în control la Parța, la o patiserie, și au dat peste un adevărat dezastru. „Toată materia primă, cu excepția umpluturilor, era păstrată neconform, fără respectarea condițiilor de depozitare înscrise de producător. Spatiile de producție și de vânzare aveau pereți și tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații și mucegai. Spațiile de frig erau necurățate, iar termometrele utilajelor indicau 14, respectiv 20 grade Celsius”, spune șeful OPC Timiș, Mihai Alin Gubandru.

De asemenea, cuptorul și tăvile în care erau coapte plăcintele și cozonacii erau murdare și pline de depuneri de grăsime arsă. Era plin și de muște și furnici. Patiseria din Parța a primit două amenzi în valoare totală de 20.000 lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

Insecte la shaormerie

Un alt control a fost făcut la unul dintre cele aglomerate fastfood-uri din oraș. Este vorba despre restaurantul Antalya, aflat la intersecția dintre Calea Șagului și bd. Rebreanu. Aici este mereu coadă la șaorme și kebab, iar mașinile puse pe avarii, până se întorc șoferii cu mâncarea, sunt la ordinea zilei.

Nici aici însă, deși clienți există în număr mare, iar vânzarea este pe măsură, nu era respectate regulile elementare de igienă în alimentația publică. „S-au găsit materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare și materii prime având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice era neigenizat, cu insecte vii și moarte. Este inacceptabil așa ceva”, mai spune Mihai Alin Gubandru.

Dacă aveați de gând să mâncați, în zilele următoare, o șaorma de la Antalya, va trebui să mai așteptați. Fastfood-ul a primit o amendă de 20.000 lei și a fost închis temporar, până la remedierea deficiențelor.

About Post Author