Fără modificări esențiale în bugetul Timișoarei, după dezbaterea publică. PSD a ignorat total subiectul

bugetul timișoarei

Bugetul Timișoarei rămâne, în mare, cum a fost prezentat ca proiect. Dezbaterea publică de luni nu schimbă nimic esențial. Primarul Nicolae Robu spune că e un buget „realist și ambițios”. Interesant este că, potrivit acestuia, opoziția din CL nu a avut nicio propunere.

Dezbaterea publică despre proiectul de buget a adunat cel mult 30 de oameni în sala de consiliu a PMT. Era și destul de greu să fie altfel, fiind programată la ora 13. Primarul Nicolae Robu a vorbit aproape o oră despre proiecte, planuri și propuneri, spunând că sunt investiții importante, care așteaptă să fie puse în practică.

Discuțiile aplicate n-au fost nici ele prea intense. Vorbitorii au cerut modernizarea unui corp de clădire de la Liceul Shakespeare, niște parcări și ceva iluminat public, fiind adusă în discuție și o stradă, care… nu prea e stradă și pe care Robu a spus că nu e sigur că primăria o va putea rezolva în acest an. Dominic Samuel Fritz, de la USR, a solicitat explicații despre investițiile care apar din nou în buget, deși apăruseră și anul trecut, fără ca, între timp, să se întâmple efectiv ceva. Fritz a și spus că nu i se pare că bugetul este îndeajuns fundamentat, însă de la „prezidiu” i s-a explicat că totul este sub control.

Bugetul Timișoarei, văzut de Robu

„Nu este cazul să facem modificări. Nimeni nu a venit cu sesizări concrete și cu propuneri concrete care să ne determine să revizuim. Dacă s-ar fi întâmplat asta, noi avem deschidere, am fi făcut modificări. Am primit o sesizare în privința bugetului pentru Centrul de competență în automotive. Acolo vom face o modificare față de varianta care a fost publicată. Altele nu cred că vom face. Înainte de a merge în CL ne mai uităm o dată și vedem dacă se impun ajustări dincolo de dezbaterea publică. Cred că după opt ani ca primar și alți opt ani ca ordonator de credite la o importantă universitate, precum Universitatea Politehnica din Timișoara, unde am lăsat o mulțime de realizări cu care mă pot mândri, pot să judec corect un proiect de buget și vă asigur că este unul realist, este unul ambițios”, a declarat, la finalul dezbaterii, Nicolae Robu.

Întrebat dacă, în alcătuirea bugetului, s-a ținut cont de propuneri venite din partea Opoziției din CL Timișoara, primarul a spus că n-a fost cazul. „Altădată purtam discuții cu cei de la PSD pe diverse idei pe care le aveau și am fost deschiși întotdeauna. La mine nu au venit cu nicio propunere până în momentul de față. Avem o majoritate în consiliul local. Va trece bugetul, dacă vor fi prezenți din prima consilierii noștri”, a spus Robu.

Bugetul consolidat pe 2020 este de peste 2,3 miliarde de lei, cel mai mare din istorie. El poate fi consultat aici.

About Post Author