Fără ezitare. Nicolae Robu vrea să candideze din nou la Primăria Timișoara

N-a vorbit prea mult despre intențiile sale politico-administrative, după ce a pierdut alegerile în septembrie 2020, dar acum pare să se fi hotărât. Nicolae Robu vrea să revină pe CD Loga 1, fiindcă „îl doare sufletul” pentru oraș.

nicolae robu

Fostul primar Nicolae Robu este foarte activ pe rețelele de socializate în ultimele luni. Postează texte lungi, în care atacă actuala administrație, și vorbește despre cum ar fi făcut el lucrurile, dacă ar fi fost încă în biroul de pe CD Loga 1. Tot pe Facebook, într-un răspuns dat unuia dintre prietenii săi virtuali, el anunță că vrea un nou mandat de edil-șef.

„Domnul Nicolae Robu, am o întrebare: mai candidați la Primăria Timișoara?”, a fost întrebat fostul primar. Răspunsul a venit prompt: „O spun fără ezitare, vreau să mai candidez pentru că mă doare sufletul de ce i se întâmplă orașului, de ce se alege de toată munca și zbaterea mea. Altminteri, mi-ar fi fost de ajuns 30 de ani din viață puși în serviciul public, în care eu m-am dedicat 100% împlinirii datoriei (14 ani Protector, 8 ani Rector, 8 ani Primar)”.

„Asta e viața, fără regrete!”

În seara de 27 septembrie, Robu nu a mai așteptat nici măcar finalul numărătorii paralele și și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Dominic Fritz.

(…) Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție (…) Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete!”, spunea acesta. A doua zi, tot pe Facebook, Robu scria, simplu, „fie ca Timișoara să aibă un viitor fericit!”.

În luna martie, Dominic Fritz spunea, la rândul lui, că mai vrea un mandat din 2024. „Sunt primarul Timișoarei, vor fi primarul Timișoarei, voi candida în 2024 să fiu primarul Timișoarei. Sunt concentrat să fac ceea trebuie pentru ca acest oraș să-și atingă tot potențialul în care cred cu toată tăria”, declara acesta.

Nicolae Robu este membru PNL, dar rămâne de văzut dacă o eventuală candidatură va fi din partea acestui partid.