Fântâna de la Punctele Cardinale nu intră în șantier. Fritz: Nu ne grăbim să schimbăm și nu e o prioritate acum

punctele cardinale

Fântâna de la Punctele Cardinale rămâne așa cum este, cel puțin pentru moment. Reabilitarea ei nu este o prioritate pentru administrația locală, iar propunerile studenților de la UVT sunt privite doar drept un exercițiu de imaginație.

Proiectul „Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale ca insulă de biodiversitate”, propus de Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a acestei fântâni, a adunat mai multe propuneri din partea studenților de la facultățile de Arte, Chimie – Biologie – Geografie și Sociologie – Psihologie, de la UVT. Ideile propuse de studenți vor putea fi votate AICI până în 31 octombrie. Proiectul cu cele mai multe voturi va fi prezentat arhitecților, peisagiștilor și hidrotehniștilor, care vor stabili în ce măsură el poate fi pus în practică. Un viitor proiect tehnic va fi realizat ulterior de specialiștii de la Politehnică.

„Nu ne grăbim să schimbăm”

Ideea unei reabilitări a fântânii de la Punctele Cardinale a stârnit o mulțime de reacții în mediul public. Au fost mai multe voci care s-au arătat sceptice în ceea ce privește un astfel de proiect, pornind de la propunerile făcute de studenți. Un șantier nu va începe însă prea curând acolo, dă asigurări primarul Dominic Fritz.

„Deocamdată este un proiect de la Aquatim, ne bucurăm că studenții vin cu astfel de idei. Pe de altă parte, această fântână de la Punctele Cardinale este emblematică pentru Timișoara, deci trebuie să avem grijă să nu ne grăbim să schimbăm. Aceste idei de proiecte sunt în analiza Aquatim și, la un moment dat, cu siguranță vom avea discuții, care dintre fântânile din Timișoara are nevoie urgență de o refacere. Momentan ne bucurăm de inițiativa studenților, dar nu este o prioritate pentru administrație”, explică edilul șef.

Fântâna de la Punctele Cardinale a fost construită în 1978 și inițial era vopsită în portocaliu. În 2012, ea a fost revopsită în alb și albastru, așa cum este și acum.

About Post Author